Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Între ce ore este recomandat să bem cafea – STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un studiu realizat de un doctorand de la Uniformed Services University of Health Sciences din Bethesada arată cele mai bune ore la care ne putem bea cafeaua. Acesta a analizat ritmul circadian, adică ciclul hormonal de 24 de ore al organismului nostru.

A ajuns la concluzia că nivelul cortizonului, hormonul care ne ţine în priză, are scăderi şi căderi la anumite ore, iar asta se aplică aproape tuturor oamenilor. Iar atunci când acest nivel este ridicat, cafeaua nu îşi face efectul aşa cum am crede. Ba mai mult, dacă bei cafea şi atunci când nu ai neapărată nevoie, organismul tău va deveni imun la ea.

Nivelul cortizolului ajunge la un apogeu între orele 8 şi 9 dimineaţa, respectiv 12 şi 1 ziua sau între 5:30 şi 6:30 seara, aşa că nu îţi este recomandat să bei cafea în aceste perioade. Între 9:30 şi 11:30 sau între 1:30 şi 5 după-amiaza organismul tău are mai mare nevoie de cofeină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea