Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Între 28 și 30 august 2014, Tabăra interpreților de muzică populară își deschide porțile la Alba Iulia. În premieră, în cadrul evenimentului – preselecție pentru copii și tineri pasionați de folclor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

folclor-albaCea de-a șasea ediție a Taberei de instruire și pregătire a tinerilor intepreți de muzică populară, ce se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni la Alba Iulia, vine cu o premieră: 10 elevi talentați din clasele V-XII, pasionați de folclor, vor fi selectați de un juriu profesionist și vor fi susținuți și promovați pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Organizată anul acesta sub tematica „Artistul între tradiție și actualitate”, de către Consiliul Județean Alba, Uniunea Artiștilor Interpeți de Folclor Muzical din România și Asociația Română pentru Cultură, tabăra va reuni în perioada 28-30 august, la Alba Iulia, în jur de 40 de artiști din toată țara, în cadrul unei manifestări anuale devenită tradițională pentru județul Alba, dedicată instruirii tinerilor interpreţi de folclor, în scopul de a le oferi îndrumare în activitatea de culegere şi valorificare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare autentice.

În premieră, anul acesta, copiii și tinerii din clasele V-XII, care iubesc cântecul popular și au talent vocal, pot participa la o preselecție în cadrul căreia un juriu profesionist format din membri ai Uniunii Artiștilor de Folclor Muzical din România (UAIFMR), va selecta 10 candidați ce vor fi apoi sprijiniți și promovați de  UAIFMR pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Preselecția va avea loc joi, 28 august, începând cu ora 16.00 la Galeriile Porții a III-a (spațiile CJ Alba aflate la parterul clădirii în care funcționează Centrul Militar Alba, în vecinătatea porții a III-a a Cetății).

Un alt eveniment important din cadrul taberei este lansarea albumului „Muzică tradițională din Munții Apuseni. Bazinul Arieșului și Văile Aiud, Geoagia Galda”, în intepretarea Ansamblului Icoane, condus de maestrul Ioan Bocșa. Lansarea va avea loc vineri, 29 august, de la ora 16.30, la Sala Unirii.

Tabăra interpreților de folclor va prefața și un alt eveniment deosebit ce are loc la Alba Iulia în acest week-end – spectacolul folcloric „Suflet de român” ce se va desfășura în Piața Cetății începând cu ora 19.00.

Înaintea acestui spectacol, ce va reuni în inima României cei mai îndrăgiți interpreți de folclor din țară, participanții la Tabără vor defila prin Cetate invitând publicul să îmbrace cămașa populară, ia tradițională sau chiar întreg costumul tradițional, în cadrul unei acțiuni intitulate „Fii popular!”, ce are ca scop conștientizarea publicului asupra importanței păstrării tradițiilor strămoșești și a folclorului autentic.

Organizată pe baza unui proiect cultural inițiat de interpretul Ionuț Fulea, care este și consilier județean, Tabăra interpreților de folclor reprezintă un eveniment din galeria acțiunilor CJ Alba de promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor autentice din județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea