Rămâi conectat

Curier Județean

Între 27 și 29 iunie, prima ediție a festivalului „Întregalde Folk”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iubitorii de munte și de muzică folk sunt invitați la prima ediție a Festivalului de artă și turism “Întregalde Folk”, pentru a petrece trei zile pline de relaxare, muzică bună și drumeții montane.

Evenimentul va avea loc între 27 și 29 iunie 2013, în comuna Întregalde, sat Ivaniș și își propune să promoveze atât muzica folk, cât și turismul și tradițiile locale din zona Întregalde – Apuseni. Programul include un concurs de interpretare cu premii în valoare de circa 1.000 de euro, workshop-uri pe teme rurale, excursii în zona Apusenilor, focuri de tabără, recitaluri și degustări delicioase de mâncare gătită la cazan.

Concursul de interpretare este adresat tuturor artiștilor folk care cântă individual sau în trupă, indiferent de vârstă. Aceștia pot participa cu două melodii proprii și se pot înscrie în competiție la e-mail: [email protected] sau direct la fața locului, dar nu mai târziu de 27 iunie, ora 13.:00. Nu există taxă de înscriere, iar cheltuielile pentru transport, cazare sau masă nu se decontează.

Câștigătorilor li se vor acorda șapte premii: Premiul mare ”Întregalde folk” – 300 euro; Premiile secundare „Tatiana Stepa”, „Florian Pittiș”, „Vali Sterian”, „Alexandru Zărnescu”, fiecare în valoare de 100 euro; Premiul “Cutiuța muzicală”, care constă într-un instrument special de percuție și care va fi acordat celui mai bun instrumentist; Premiul pentru cel mai tânăr concurent – o chitară Johnson.

În fiecare seară vom avea recitaluri în afara concursului, susținute de: Stelian Stelian (Suedia), Mario Ovidiu Madius (Suedia), Walter Dionisie și Anca Oprescu, Adi Mitescu, Daniel Oprița și Puiu Bretoi, Cristi Corcioveanu, Octavian Bud, Nicu Nicușor, Titus Constantin și Iulia Em, Grupul Alergic, Daniela Făt, Claudiu Voic, Raluca Cismaru, Faraonu’, Grupul Nelu Pitic, Daniel Julean și prietenii – Dan Miron, Miki Csordas și Andrei Pitic”, anunță organizatorii care precizează că Stelian Maria, inițiator al festivalului, este revoluționar și artist stabilit în Suedia imediat după evenimentele din 1989 și a venit cu ideea acestui eveniment din dorința de a promova România peste hotare, dar și de a realiza o legătură mai strânsă între cele două țări între care se împarte acum.

Eu cred în România și cred că există și alte mijloace de a ne face cunoscuți în lume, în afară de cerșetori. Suedia este țara mea adoptivă și de aceea o poftesc în România înaintea altor țări, având invitați la festival câțiva artiști și jurnaliști suedezi. Vreau însă ca în viitor să aduc aici trubaduri din toată Europa, oameni care iubesc natura, chitara, cortul și drumețiile. Am aflat de Ivaniș de la soția mea, care a copilărit acolo; am vizitat zona și, văzând-o cum moare, am hotărât să fac ceva”, spune Stelian Maria.

Organizatorul evenimentului este Asociația pentru Promovarea Serviciilor de Turism și Agrement.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea