Rămâi conectat

Politică Administrație

Într-o comună din județul Alba, patru drumuri modernizate, ”dintr-o lovitură”, prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Unirea Ziarul

Publicat

în

Într-o comună din județul Alba, patru drumuri modernizate, ”dintr-o lovitură”, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În comuna Vidra au început în această primăvară lucrările de modernizare a aproximativ 15 km de drumuri din interiorul localității, acestea fiind finanțate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Primarul Alexandru Resiga și viceprimarul Vasile Drăgoiu au menționat că proiectul prevede asfaltarea a 4 drumuri din interiorul localității, iar drumurile care vor fi modernizate au fost stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local Vidra.

Lucrările de execuție au fost câștigate la licitație de către SC Aria Construct SRL din Alba Iulia, pentru o valoare de aproximativ 9 milioane de lei noi, acestea având termen de execuție prevăzut în contract de 24 luni. Astfel cele 4 tronsoane de drumuri comunale ce vor fi modernizate sunt:

  • Goiești – Dealu Goiești, pe o lungime de 1,8 km;
  • Goiești – Haiducești, pe distanța de aproximativ 3 km;
  • Lunca Vesești – Culdești – Runc – Ponorel, cu o lungime de aproape 6 km;
  • Valea Morii – Hoancă (Poieni) cu o lungime totală de circa 5 km.

Lucrările au început în luna martie, iar drumurile se află în diverse stadii pe fiecare tronson, acestea fiind îngreunate și încetinite din cauza ploilor și vremii nefavorabile de până acum. Astfel, pe drumul Goiești – Haiducești și Goiești – Dealu Goiești s-au realizat gabioane și ziduri de sprijin, s-a nivelat terasamentul; pe drumul Lunca Vesești – Culdești – Runc – Ponorel este realizat terasamentul fără a fi pietruit, iar lucrările au fost oprite mai înainte din cauza ploilor; pe drumul Valea Morii – Hoancă s-a făcut terasamentul, s-a pietruit pe o mare distanță, pentru lățirea drumului s-au spart stânci și s-au făcut detonări cu trotil, iar piatra obținută se concasează și se va folosi la terasament pentru celelalte tronsoane de drum.

Totodată, primarul și viceprimarul au adăugat faptul că pe lângă aceste drumuri incluse în proiectul „Modernizare drumuri interioare – comuna Vidra, județul Alba” se fac demersuri pentru asfaltarea altor două drumuri comunale din localitate.

Astfel, Consiliul Județean Alba a acordat deja fonduri pentru continuarea DC Goiești – Dealu Goiești pe o distanță de încă aproximativ 2 km, iar la solicitarea administrației publice din Vidra, președintele Ion Dumitrel – aflat recent în vizită în Poieni, la întâlnirea foștilor locuitori ai acestui sat – a menționat că se vor aloca alte fonduri și pentru modernizarea drumului din Valea Morii spre satul Pleșcuță, pe o distanță de circa 1 km. (O.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, mai aproape de realizare: Va avea trei giratorii, două pasaje, două viaducte și un pod. Investiție de peste 76 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, mai aproape de realizare: Va avea trei giratorii, două pasaje, două viaducte și un pod. Investiție de peste 76 milioane lei Agenția Națională pentru Protecția Mediului a anunțat miercuri, 24 iulie 2024,  depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Drum de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea