Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Întoarcerea la popor” refuzată de PDL Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Era clar că puterea locală PDL din Consiliul Judeţean nu va vota vreo iniţiativă majoră a minorităţii USL. Este evident pentru toata lumea că majoritatea PDL nu votează în interesul cetăţenilor judeţului Alba, ci în interesul propriului stăpân şi partid (cei ce i-au propulsat pe scaunele de consilieri judeţeni). Având ca ghid politic modelul de dinainte de 1989, consilierii PDL (majoritari) vor vota doar ceea ce li se dictează, ceea ce vine de la „tătucul” aflat la Cotroceni, transmis prin „cureaua de transmisie” Alexandru Pereş. Şi astfel PDL, reprezentat prin consilierii judeţeni, conduşi de preşedintele Ion Dumitrel, au mai trecut un examen în faţa „tătucului” , care cu siguranţă îi va mângâia părinteşte pe creştet şi le va da ceva bombonele pentru că sunt cuminţi, ascultători şi nu au alte păreri decât cele ale „marelui conducător”.
Este adevărat că pledoaria unor consilieri judeţeni PDL a fost foarte impresionantă din punct de vedere al consistenţei verbale, al prezentării, a încercării de a drege busuiocul, dar au fost doar vorbe fără fond în încercarea disperată a puterii PDL de a aburi din nou populaţia cu sloganul: „NU AVEM BANI PENTRU REFERENDUM”. O dezinformare crasă, pentru că acolo unde se doreşte consultarea cetăţenilor se găsesc şi fondurile şi mijloacele necesare pentru aceasta.
„Grija” PDL-istă pentru bugetul judeţului este cel puţin curioasă, mai ales că există în opinia mea destule rezerve bugetare pentru organizarea unui referendum, doar că lipseşte voinţa politică din partea partidului stat PDL, şi mai ales, există în acest moment frica PDL-ului că „întoarcerea la popor” (lozinca folosită de PDL) ar putea fi cel puţin deranjantă, dacă nu fatală actualei conduceri judeţene.
Mai mult decât atât, am remarcat limbajul dublu folosit de conducerea PDL, de domnul Ion Dumitrel care admite verbal că nu este de acord cu desfiinţarea judeţului Alba, dar votează împotriva proiectului privind consultarea populară în acest sens.
Rămânem la ideeea că demersul consilierilor judeţeni USL a fost unul perfect legal, în condiţiile în care, în preambulul proiectului, s-au precizat toate aspectele legale care stau la baza hotărârii de consultare populară. Vis-a -vis de fondurile necesare vom identifica şi sursele, dar suma vehiculată de consilierii PDL este cel puţin curioasă având în vedere că nu există un act oficial care să precizeze costurile. Este evident că sub masca cheltuielilor se ascunde în fapt îngrijoararea PDL-ului că un referedum dă câştig de cauză USL şi pentru viitor ne vom ocupa şi vom prezenta şi soluţii privind reducerea risipei banului public. Un exemplu ar fi ca la chiolhanurile PDL-iste „îmbrăcate” în haina activităţilor culturale să se renunţe la o parte din bugetul alocat.
Amânarea regionalizării este o primă victorie a USL-ului, o dovadă că o parte din PDL-işti şi-au dat seama că graba pentru regionalizarea României este „suspectă”, dar noi vom continua demersurile pentru consultarea populară. În acest sens, USL-ul va organiza o acţiune de strângere de semnături privind opinia cetăţenilor judeţului Alba asupra propunerii lui Băsescu-Boc-Udrea de desfiinţare a judeţului Alba. În momentul în care vom avea numărul necesar de semnături, vom înştiinţa din nou Consiliul Judeţean Alba şi vom cere să se procedeze în consecinţă, adică în conformitate cu voinţa cetăţenilor judeţului Alba. Nu credem că cineva va avea tupeul de a nu ţine cont de semnăturile cetăţenilor şi implicit de voinţa acestora, dar, dacă se va întâmpla acest lucru următorul pas va fi organizarea unui miting de amploare la Alba Iulia.
Mai mult, ca o observaţie referitoare la poziţia senatorului Pereş, care crede că regionalizarea se impune în forma Băsescu-Boc-Udrea, îi comunicăm că suntem de acord că „sunt necesari bani pentru infrastructură şi că trebuie stârpită corupţia şi birocraţia din administraţia locală”, dar asta este la îndemâna celor care conduc acum România, adică PDL, Traian Băsescu, Emil Boc, iar în judeţul Alba Hava, Dumitrel & compania. Soluţia este una singură: plecarea PDL de la guvernare şi alegeri anticipate.
Mihai Mircea NICUŞOR, vicepreşedinte PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea