Rămâi conectat

Ştirea zilei

Interviu cu managerul ”Farmex” Cugir – farmacistul Bogdan Petric: Scopul campaniilor organizate de noi este de a ne implica activ în dezvoltarea sănătății și a educației din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Farmacia Farmerx Cugir este o cunoscută unitate care pe lângă aceea că-și  îndeplinește  rolul de comerciant al produselor farmaceutice,  este preocupată activ și pentru dezvoltarea sănătății și a educației cetățenilor care apelează la serviciile sale. Cel puțin așa rezultă din relatările manegerului acestei societăți, farmacistul Bogdan Petric, un tânăr proaspat absolvent al unei academii de business prestigioase din Romania pentru care dezvoltarea personală și profesională reprezintă a 2-a natură, cu o contributie solidă la ceea ce este astăzi Metalurgistul Cugir si Farmacia Farmex.

 -Bogdan Petric, de unde aceste preocupări pentru a face și altceva decât ceea ce ți-ai propus la începutul carierei de farmacist?

-M-am intors din facultate la Cugir, cu dorința de a oferi ceva orașului în care m-am născut astfel că viziunea mea s-a intersectat cu cea a Farmaciei Farmex o farmacie cu principii si valori solide cu tradiție din 1994 astfel că s-a dovedit o misiune frumoasă pe care ne-am asumat-o: aceea de a ramâne o farmacie ca odinioară unde sănatatea pacientului este prioritară, oamenii primesc mereu mai mult decât produse farmaceutice și unde ne implicăm activ în dezvoltarea sănătății si a educației în oraș.

-Am văzut că organizezi periodic, conferințe, acțiuni, campanii de testare a sanătății si proiecte inedite, oferite in mod gratuit cugirenilor. Care este scopul acestori nobile demersuri?

-Luna Iunie si cele aproape două săptămâni din luna iulie, au fost zile pline în care am desfașurat mai multe campanii și am continuat investițiile pe care le facem constant pentru cugireni și nu numai. Am început luna Iunie cu o campanie de conștientizare a bolilor respiratorii, a 3-a cauză de mortalitate, la nivel mondial și am testat capacitatea pulmonară a pacienșilor iar acum derulăm o campanie de prevenție, educare și informare asupra bolilor cardiovasculare în care pacienții pot afla printr-un test rapid și nedureros vârsta arterială. Aceste campanii sunt oferite cu sprijinul partenerilor noștri, grupul farmaciilor independente Alphega. De asemenea, alături de ei am început o campanie de luptă împotriva bolii secolului: Depresia, prin care transmitem oamenilor ca această boal poate fi învinsă, să nu se teamă să ceară ajutor pentru că noi le suntem alături și venim cu toate informațiile și sprijinul necesar. Nu în ultimul rând continuăm consultațiile dermatologice prin care sute de cugireni au beneficiat de consult dermatologic și screening al alunițelor într-un mod profesionist și cu aparatură de ultimă generație. Toate aceste campanii sunt oferite gratuit cugirenilor.

-Ne vorbeai de lucruri unice, de suflet si sfaturi de valoare, de care pacienții Farmaciei Farmex beneficiază.  La ce te refereai?

-In fiecare moment mă gândesc cum pot aduce valoare mai mare pentru pacienții noștri, cum pot transpune dorința imensă de a contribui din plin la sănătatea orașului nostru astfel că au ieșit câteva lucruri unice la nivel național. Pe lângă fișele cu sfaturi nutriționale în funcție de afecțiunile pe care le au pacienții, ghidurile de sănătate și programatoarele medicale ( o mini agendă unde pacienții își pot trece tratamentele, datele importante legate de sănatate, datele programarii la medici si multe alte lucruri utile ), oferim în acest moment gratuit un mini ghid atractiv de tipul ,,Stiați că” prin care oferim 23 de sfaturi extrem de utile legate de interacțiunile dintre medicamente, medicamente-alimente, combaterea automedicației și multe alte lucruri importante. Trăim într-un timp în care mulți se gândesc doar la ei, doar la beneficiul personal și au uitat că nimic nu se compară cu zâmbetul de pe chipul celui din fața ta caruia i-ai întins o mână de ajutor atunci când ai putut saăfaci ceva pentru el, iar noi vrem să arătăm că suntem diferiți, că se poate și că ne pasă. Și asta pentru că una dintre maximele după care mă ghidez în viață este : ,,Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume”.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, cel care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv de Înalta Curte, după aproape 10 ani de procese

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, cel care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv de Înalta Curte, după aproape 10 ani de procese După 10 ani de judecată, dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final după 10 ani de judecată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea