Rămâi conectat

Cultură Educație

Interesele băncilor, mai presus de orice! Doi întreprinzători sunt executaţi pentru nişte credite de care nu au beneficiat!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

l23 de miliarde de lei vechi, pe contracte semnate în fals
Acesta este cel de-al patrulea articol pe care-l scriu referitor la situaţia în care au ajuns doi întreprinzători din Şard, „beneficiind” de serviciile frauduloase ale unei foste angajate aflată în cârdăşie cu nişte angajate ale Băncii Carpatica. Situaţie în care sunt pe cale de a-şi pierde agoniseala de-o viaţă şi de a rămâne pe drumuri, fără un acoperiş deasupra capului. Revin asupra acestui subiect pentru a atrage atenţia tuturor întreprinzătorilor cu privire la persoanele cu care decid să intre în relaţii de afaceri (mai ales dacă acestea funcţionează şi în cadrul unor instituţii bancare), precum şi cu privire la băncile cu care se decid să lucreze. În cazul de faţă, soţii Ioan şi Floarea Lăncrănjan au avut relaţii cu nişte persoane în calitate dublă, de angajate a firmelor lor, cu drept de semnătură în bancă şi, totodată, angajate la Banca Carpatica. În această dublă calitate, cele trei au reuşit să contracteze şi să deruleze activităţi de creditare prin banca la care erau angajate. Astfel, s-au încheiat 86 de contracte de credit semnate în fals, conform expertizelor grafologice, în valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi, bani care, după cum afirmă soţii Lăncrănjan, nu au intrat niciodată în vreuna dintre firmele lor.
lCreditare după declanşarea insolvenţei şi ridicarea dreptului de semnătură
Dar pentru a expune situaţia mai pe înţelesul publicului cititor, redăm mai jos câteva date puse la dispoziţia lichidatorului de către cei doi păgubaşi, din care reiese că activitatea de creditare a continuat chiar şi după intrarea firmei în insolvenţă. „Conform sentinţei civile nr. 74/F/2006, din 7 martie 2006, SC Lăncrănjan SRL a intrat în procedura insolvenţei. În această situaţie, de la aceeaşi dată ne este ridicat dreptul de semnătură în bancă, activitatea urmând a fi condusă de către lichidatorul judiciar ec. Dorca Ilie. Pentru a putea acoperi ilegalităţile comise în cadrul acestei firme de către angajatele băncii, am fost induşi în eroare de către acestea să achiziţionăm firma SC Sava Construct SRL şi să le oferim posibilitatea de a mai contracta un credit şi pe această firmă. Astfel, cele trei angajate, Mariana Ileană, Elena Vinţan şi Claudia Nichita, de comun acord, întocmesc documentaţia şi aprobă (!!!) creditul 213/19 iunie 2006, în valoare de 630.000 de lei, fără niciun suport legal, credit care urma să fie garantat prin ipoteci pe unele bunuri care erau deja ipotecate în bancă, în contul creditelor SC Lăncrănjan SRL şi SC Transilvania & Lăncrănjan SRL”. (Acest lucru a fost posibil deoarece Mariana Ileană era şi contabila angajată a firmei soţilor Lăncrănjan şi şefa Biroului de credite al băncii respective, iar Elena Vinţan era directoarea sucursalei din Alba Iulia, a acesteia.)
lDatoriile achitate integral… mai trebuie achitate o dată!
„Este vizibil, mai arată soţii Lăncrănjan, că în extrasul de cont creditul 97/2003, la data de 19 iunie 2006 are SOLD ZERO, fapt confirmat şi de adresa 1409/19 iunie 2006, a însăşi Băncii Carpatica şi, cu toate acestea, în data de 21 iunie 2006 BC Carpatica SA, conform aceluiaşi extras de cont încasează, în baza acestui contract suma de 210.000 lei, plus dobânda de 256,67 lei şi 9.685,65 lei în mod nejustificat, bani provenind din creditul 213/2006, pentru care ulterior se execută imobilul din Şard, CF 629. În aceste condiţii, BC Carpatica SA, prin directoarea Vinţan Elena şi managerul de operaţiuni Petran Ana întocmesc adresa nr. 1409/19 iunie 2006 către OCPI Alba, prin care solicită radierea ipotecii de rang I în sumă de 150.000 lei (casa din Şard, CF 729), a ipotecii de rang II şi IV pentru suma de 40.000 de euro şi de rang II pentru suma de 90.000 de lei de pe casa din Oarda (CF 812), deoarece OBLIGAŢIILE DEBITORULUI SC LĂNCRĂNJAN SRL ŞI SC LĂNCRĂNJAN & TRANSILVANIA SRL AU FOST ACHITATE INTEGRAL!!!
Ca urmare a efectelor pe care le produce această adresă, OCPI Alba, prin încheierea nr. 10763/19 iunie 2006 radiază ipotecile indicate, fapt dovedit de extrasul in extenso al CF 729 Şard. „Soţilor Lăncrănjan nu li se comunică nimic cu privire la nicio încheiere (nici cea prin care se înscrie ipoteca pentru suma de 630.000 lei, cu nr. 1074/19 iunie 2006), neavând astfel dreptul de a face plângere împotriva lor în termenul legal. Cu toată situaţia arătată, prin care însăşi BC Carpatica SA recunoştea că „obligaţiile debitorului au fost achitate integral”, în data de 21 iunie,, conform extrasului de cont, banca motivează că banii din creditul 213/2006 ar fi fost folosiţi pentru rambursarea aceleiaşi datorii. Dar din această sumă nici soţii Lăncrănjan şi nici SC Sava Construct nu au beneficiat de niciun leu, „suma creditată fiind utilizată în întregime de către cele trei angajate ale băncii în data de 21 iunie 2006, motivaţia fiind plata unor datorii ale SC Lăncrănjan SRL şi SC Lăncrănjan & Transilvania SRL (524.783 lei şi, respectiv, 90.000 lei), cu toate că acel credit fusese aprobat pentru ACTIVITATE CURENTĂ, NU PENTRU PLATA DATORIILOR!” Dar se pare că aceste plăţi sunt fictive, deoarece, conform adresei băncii, din data de 19 iunie 2006,… aceste datorii nu existau!
Încheiem aici cu precizarea că cele trei nu mai sunt acum angajate ale Băncii Carpatica, dar înşelăciunea lor şi-a produs efectele. În aceste condiţii ele ar trebui să suporte paguba băncii (dacă ea există!) nicidecum întreprinzătorii de bună credinţă (şi creduli) pe care i-au adus la sapă de lemn!
Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea