Rămâi conectat

Curier Județean

Întâlnirile senatorului Alexandru Pereş cu cetăţenii

Publicat

în

Săptămânal sau de câte ori are ocazia, senatorul PD-L Alexandru Pereş se deplasează în localităţile componente ale Colegiului uninominal nr. 1, dar şi în cele ale colegiului Apuseni pe care le reprezintă în Parlamentul României. Cu prilejul acestor deplasări, parlamentarul de Alba inventariază problemele cu care se confruntă cetăţenii, dar şi problemele administrative ale primăriilor din acele zone, indiferent de culoarea politică a primarilor care conduc localităţile respective. Ca reper de mare interes pentru cei care i-au acordat sau nu votul, rămân audienţele pe care Pereş le organizează cu precădere lunar, de obicei, la final de săptămână. Ultima sa întâlnire s-a consumat la Cugir, oraşul aflat cu prioritate în sfera sa de preocupări, unde doar de la începutul anului şi până în prezent senatorul Pereş s-a întâlnit cu peste 200 de participanţi din Cugir sau din localităţile limitrofe. Însoţit de directorul AJOFM Alba, Corneliu Engi şi de către reprezentantul Casei Judeţene de Pensii, Nicolae Nartea, parlamentarul a purtat discuţii cu 29 de persoane venite să-i ceară sprijinul pentru rezolvarea unor probleme ce ţin de administraţia publică, de fondul funciar, locuri de muncă, grupele de muncă dar şi multe probleme diverse. Potrivit senatorului Pereş, acesta a propus consilierilor PD-L în Consiliul local să solicite AJOFM Alba prin reprezentantul la Cugir al agenţiei judeţene, dacă sunt de actualitate ofertele cu locurile de muncă de la firme prezentate zilnic în presa locală. „Referitor la acţiunea demarată de conducera UMC privind clarificările legate de grupele de muncă, am cerut conducerii uzinei să urmărească cu atenţie ca înregistrarea solicitanţilor să fie corectă şi operativă”, a declarat Pereş. Tot de la parlamentar am aflat că s-a cerut consilierilor locali ai PD-L să prezinte un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care să se solicite o expertiză privind facturarea incorectă şi ilegală a facturilor de apă emise de APĂ CTTA Cugir precum şi o verificare de specialitate a contoarelor de înregistrare a consumului de apă atât la apometrele firmei cât şi ale consumatorilor. „Am făcut această propunere consilierilor PD-L întrucât multe persoane venite în audienţă reclamă abateri mari de la consumurile înregistrate de consumatori şi cantităţile suplimentare de apă plătite de cetăţeni”, a ţinut să precizeze parlamentarul. (C.P.)

Publicitate

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Curier Județean

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

Publicat

în

Gabriel Pleșa continuă campania „Primarul vine pe strada ta”. „O să încercăm să găsim soluţii” pentru două străzi din Oarda și zona Arex din Alba Iulia

„Campania „Primarul vine pe strada ta” m-a dus, zilele trecute, pe străzile Garoafelor și Armoniei din Oarda și Emil Racoviță din Arex, unde am discutat cu oamenii care locuiesc în aceste zone.

Pe strada Garoafelor am constatat că sunt probleme cu parcările, iluminatul public şi canalizarea, iar pe Armoniei, canalizarea şi starea carosabilului. Pentru concetăţenii noştri care locuiesc pe strada Armoniei, vestea bună pe care le-am adus-o este că în luna august vor începe lucrările de modernizare a străzii. Cât despre problemele de pe strada Garoafelor, am discutat cu colegii mei şi o să încercăm să găsim soluţii tehnice în următoarea perioadă.

Electrica Furnizare Discount

În mare, în zona cartierului Arex, problemele pe care le-am constatat şi mi-au fost fost aduse la cunştinţă de către cei care locuiesc acolo, sunt legate de canalizare, de lipsa carosabilului şi a trotuarelor. Acolo am început deja procedurile pentru modernizarea stăzilor pe care vom realiza lucrări de infrastructură. Proiectul tehnic este finalizat, urmând să pornim procedura de achiziție pentru introducerea canalizării și, implicit, modernizarea străzilor. De altfel, una dintre doleanţele celor cu care am discutat este legată şi de posibilitatea lărgirii străzii Emil Racoviţă şi realizarea unei piste de biciclete.

Întâlnirile cu albaiulienii vor continua săptămânal.”, transmite primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Facilități fiscale pentru antreprenorii care investesc în Municipiul Aiud. Care sunt criteriile de acordare

Publicat

în

Primăria Aiud a solicitat și primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenței în vederea acordării unui ajutor de minimis ori a unor facilități fiscale pentru noii investitori care vor dezvolta afaceri la nivelul municipiului Aiud.

„A fost solicitat și primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței pentru acordarea unui ajutor de minimis sau a unor facilități fiscale noilor investitori care dezvoltă o afacere în municipiul Aiud.

Electrica Furnizare Discount

Facilitățile fiscale care se pot acorda sunt următoarele: reducerea de la plata impozitului pe clădiri și pentru terenul aferent (pentru investițiile nou realizate de minimum 150 de mii de euro) pe o perioadă de 3 ani, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 100 de mii de euro acordate unei întreprinderi unice, respectiv 45 de mii de euro societăților care desfășoară activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Criteriile de acordare a facilităților fiscale sunt:

  • valoarea investiției;
  • numărul de noi locuri de muncă generate și profilul de activitate.

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul prezentei scheme este de 300 de mii de euro, defalcată pe perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023.

Proiectul de hotărâre care conține regulamentul acordării ajutorului de minimis va intra în dezbatere publică, iar ulterior va fi supus votului consilierilor locali din municipiul Aiud”, anunță Primăria Municipiului Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare