Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba demarează campania de controale pentru combaterea exploatării copiilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În vederea implementării Strategiei naţionale din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului 2008-2013 şi Planului operaţional pentru implementarea Strategiei naţionale din domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului 2008-2013 în perioada 27 august – 8 septembrie a.c. se va desfăşura Campania Naţională privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă.           

Potrivit șefului ITM Alba, jr. Dorel Fiț, campania are drept obiectiv conştientizarea angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea  respectării legislaţiei specifice referitoare la încadrarea în muncă, condiţiile de lucru, programul de lucru şi timpul de odihnă al copiilor/tinerilor sub 18 ani, în vederea eliminării celor mai grave forme ale muncii copilului şi identificarea cazurilor de „exploatare a copilului prin muncă.”

Conform legislaţiei din ţara noastră capacitatea fizică şi intelectuală a tinerilor pentru a se încadra în muncă se recunoaşte pe deplin la împlinirea vârstei de 16 ani, iar cu acordul scris al părinţilor sau reprezentanţilor legali, copii/tinerii se pot încadra în muncă la împlinirea vârstei de 15 ani.

La acţiunile de control vor participa echipe mixte alcătuite din inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba  şi inspectori sociali din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea