Rămâi conectat

Ştirea zilei

Înscriere la clasa pregătitoare 2023 în Alba: LISTA circumscripțiilor și numărul de locuri și clasele pe unități de învățământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înscriere la clasa pregătitoare 2023 în Alba: LISTA circumscripțiilor și numărul de locuri și clasele pe unități de învățământ

Circumscripțiile școlare pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 au fost publicate joi, 30 martie, de către unele inspectorate școlare.

Potrivit calendarului oficial, astăzi părinții află școala de care aparțin și numărul de clase pregătitoare de la fiecare unitate de învățământ. De asemenea, sunt publicate și informații referitoare la posibilitatea organizării programului „Școala după școală”, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare, după cum se arată în calendarul oficial.

Click pentru: Lista circumscripțiilor pentru județul ALBA și planul de școlarizare

CLICK PENTRU: Planul de școlarizare în județul Alba pentru anul 2023

CLICK PENTRU: Circumscripții școlare 2023-2024

Școala de circumscripție reprezintă unitatea școlară aflată în proximitatea domiciliului elevului, conform metodologiei.

Înscrierea în clasa pregătitoare are loc în perioada 3-18 mai. Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, se arată în metodologie.

Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere, potrivit ghidului Ministerului Educației.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 au nevoie de recomandare de la grădiniță sau de la unitatea de învățământ la care sunt, pentru înscrierea în învățământul primar. Cei au fost în străinătate sau nu au mers la grădiniță vor fi evaluați psihosomatic. Vezi aici în ce perioadă se desfășoară evaluare acestora.

Amintim că Edupedu.ro a scris că este o scădere cu 2.000 de locuri pentru învățământului primar, an școlar 2023-2024, potrivit unui proiect de hotărâre ce a fost avizat săptămâna trecută în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea