Rămâi conectat

Actualitate

INS: Costul cu forţa de muncă a crescut cu 15,6%, în al doilea trimestru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 15,6%, forma ajustată după numărul zilelor lucrătoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în sănătate şi asistenţă socială.

În primul trimestru, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 12,72%, forma ajustată, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

În al doilea trimestru al acestui an, în sectorul bugetar, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au înregistrat creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după efectul zilelor lucrătoare) ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, astfel: în sănătate şi asistenţă socială cu 33,15%, în învăţământ cu 21,76% şi în administraţie publică cu 19,51%.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă a crescut în toate activităţile economice.

„Pe principalele activităţi ale sectorului economic, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în informaţii şi comunicaţii (19,11%), în tranzacţii imobiliare (18,32%) şi în construcţii (17,98%)”, se arată în comunicat.

Sectoarele economice cu cele mai mici creşteri au fost industria extractivă (6,32%), activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (10,49%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (10,52%) şi industria prelucrătoare (10,53%).

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Bera Larisa

Publicat

în

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână Începând de astăzi, 1 iulie 2024, angajații din România vor beneficia de o majorare a salariului minim pe economie, conform noilor măsuri adoptate de guvern la începutul lunii iunie. Noul salar minim brut este de 3.700 de lei. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea