Rămâi conectat

Actualitate

INS: Costul cu forţa de muncă a crescut cu 15,6%, în al doilea trimestru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 15,6%, forma ajustată după numărul zilelor lucrătoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în sănătate şi asistenţă socială.

În primul trimestru, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 12,72%, forma ajustată, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

În al doilea trimestru al acestui an, în sectorul bugetar, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au înregistrat creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după efectul zilelor lucrătoare) ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice, astfel: în sănătate şi asistenţă socială cu 33,15%, în învăţământ cu 21,76% şi în administraţie publică cu 19,51%.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă a crescut în toate activităţile economice.

„Pe principalele activităţi ale sectorului economic, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în informaţii şi comunicaţii (19,11%), în tranzacţii imobiliare (18,32%) şi în construcţii (17,98%)”, se arată în comunicat.

Sectoarele economice cu cele mai mici creşteri au fost industria extractivă (6,32%), activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (10,49%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (10,52%) şi industria prelucrătoare (10,53%).

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea