Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Infractor periculos din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare, pentru tâlhărie calificată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un infractor periculos din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni de tentative la tâlhărie calificată, patru fapte de furt calificat și una de tentative la furt calificat. Ruja Călin a primit la Judecătoria Alba Iulia pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare, la care a fost adăugat restul de 1.026 zile rămas neexecutat din pedeapsa de 7 ani și 8 luni închisoare, aplicată inculpatului printr-o sentință penală din anul 2012.

Infracțiunile pentru care a fost condamnat au avut loc în perioada februarie – aprilie 2017. Astfel, în data de 26 aprilie 2017, profitând de faptul că poarta și ușa de acces nu erau asigurate, inculpatul a pătruns fără drept în curtea și locuința unei persoane din Alba Iulia, unde a căutat diverse bunuri pentru a le sustrage, însă a fost surprins de proprietar. În acel moment, pentru a-și asigura scăparea, inculpatul i-a pulverizat spray iritant-lacrimogen în zona feței și a împins victima, care a căzut la nivelul solului, suferind leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale, reușind să părăsească imobilul fără însă a sustrage vreun bun.

”Persoana vătămată a declarat că a încercat să îl imo­bilizeze pe inculpat, însă acesta a scos din buzunarul pantalonilor un flacon cu care i-a pulverizat un spray iritant-lacrimogen în zona feței și a împins-o cu mâinile de piept, victima căzând la nivelul solului, iar apoi inculpatul a reușit să părăsească imobilul fără a sustrage vreun bun. După circa 1-2 minute, victima a reușit să se ridice de jos și a ieșit pe stradă, unde a solicitat ajutorul vecinilor, care au sesizat organele de poliție. Semnalmentele descrise de către persoana vătămată corespund cu cele ale inculpatului Ruja Călin, care a fost găsit de organele de poliție în zona Gării CFR din Alba Iulia și a fost condus la sediul poliției, unde victima l-a recunoscut fără niciun dubiu și a confirmat că acesta este autorul faptei”, se afirmă în motivarea deciziei de condamnare a inculpatului.

În 2 februarie 2017, inculpatul a sustras dintr-o locuință din Bărăbanț suma de 6.100 de lei, iar în 31 martie a intrat într-o locuință din Alba Iulia, prin folosirea fără drept a unor chei agățate de poartă și pe pervazul unui geam și a sustras suma de 1.780 de lei. În 12 aprilie a furat sumele de 9.600 de lei, 100 de euro și mai multe bijuterii din aur tot dintr-o locuință din Alba Iulia.

O altă faptă a avut loc în 25 aprilie 2017, când a pătruns prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces într-o altă locuință din Alba Iulia și a sustras din interior mai multe bijuterii din aur și o ruletă cu lungimea de 10 metri, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 4.000 de lei. Bărbatul a fost identificat și cu ajutorul unor camere de supraveghere, cât și a amprentelor pe care le-a lăsat la locul faptei. Acesta mai trebuie să plătească victimelor sale daune materiale de circa 26.000 de lei. Instanța spune despre acesta că a ”dovedit un comportament infracțional perseverent” și reprezintă ”un potențial criminogen ridicat”, motiv pentru care a decis condamnarea la închisoare cu executare.

Inculpatul se află în stare de arest și a contestat hotărârea la Curtea de Apel, unde procesul va începe în 22 februarie 2018. Până la pronunțarea unei decizii definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea