// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Infractor periculos din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare, pentru tâlhărie calificată

Un infractor periculos din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni de tentative la tâlhărie calificată, patru fapte de furt calificat și una de tentative la furt calificat. Ruja Călin a primit la Judecătoria Alba Iulia pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare, la care a fost adăugat restul de 1.026 zile rămas neexecutat din pedeapsa de 7 ani și 8 luni închisoare, aplicată inculpatului printr-o sentință penală din anul 2012.

Infracțiunile pentru care a fost condamnat au avut loc în perioada februarie – aprilie 2017. Astfel, în data de 26 aprilie 2017, profitând de faptul că poarta și ușa de acces nu erau asigurate, inculpatul a pătruns fără drept în curtea și locuința unei persoane din Alba Iulia, unde a căutat diverse bunuri pentru a le sustrage, însă a fost surprins de proprietar. În acel moment, pentru a-și asigura scăparea, inculpatul i-a pulverizat spray iritant-lacrimogen în zona feței și a împins victima, care a căzut la nivelul solului, suferind leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale, reușind să părăsească imobilul fără însă a sustrage vreun bun.

”Persoana vătămată a declarat că a încercat să îl imo­bilizeze pe inculpat, însă acesta a scos din buzunarul pantalonilor un flacon cu care i-a pulverizat un spray iritant-lacrimogen în zona feței și a împins-o cu mâinile de piept, victima căzând la nivelul solului, iar apoi inculpatul a reușit să părăsească imobilul fără a sustrage vreun bun. După circa 1-2 minute, victima a reușit să se ridice de jos și a ieșit pe stradă, unde a solicitat ajutorul vecinilor, care au sesizat organele de poliție. Semnalmentele descrise de către persoana vătămată corespund cu cele ale inculpatului Ruja Călin, care a fost găsit de organele de poliție în zona Gării CFR din Alba Iulia și a fost condus la sediul poliției, unde victima l-a recunoscut fără niciun dubiu și a confirmat că acesta este autorul faptei”, se afirmă în motivarea deciziei de condamnare a inculpatului.

În 2 februarie 2017, inculpatul a sustras dintr-o locuință din Bărăbanț suma de 6.100 de lei, iar în 31 martie a intrat într-o locuință din Alba Iulia, prin folosirea fără drept a unor chei agățate de poartă și pe pervazul unui geam și a sustras suma de 1.780 de lei. În 12 aprilie a furat sumele de 9.600 de lei, 100 de euro și mai multe bijuterii din aur tot dintr-o locuință din Alba Iulia.

O altă faptă a avut loc în 25 aprilie 2017, când a pătruns prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces într-o altă locuință din Alba Iulia și a sustras din interior mai multe bijuterii din aur și o ruletă cu lungimea de 10 metri, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 4.000 de lei. Bărbatul a fost identificat și cu ajutorul unor camere de supraveghere, cât și a amprentelor pe care le-a lăsat la locul faptei. Acesta mai trebuie să plătească victimelor sale daune materiale de circa 26.000 de lei. Instanța spune despre acesta că a ”dovedit un comportament infracțional perseverent” și reprezintă ”un potențial criminogen ridicat”, motiv pentru care a decis condamnarea la închisoare cu executare.

Inculpatul se află în stare de arest și a contestat hotărârea la Curtea de Apel, unde procesul va începe în 22 februarie 2018. Până la pronunțarea unei decizii definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419