Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Informarea producătorilor agricoli din comunele Livezile si Rimetea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanţii Camerei Agricole Judeţene Alba  în colaborare cu administraţiile  locale au organizat la data de 20 iunie  2014  întâlniri  informative,  în comunele Livezile si  Rimetea, informează Consiliul Județean Alba.

producatori agricoliParticipanţii (producători agricoli şi crescători de animale) au fost interesaţi de fondurile europene care vor fi derulate în perioada 2014 – 2020,  în special de cele pentru  fermele mici şi  instalarea tinerilor fermieri respectiv de condiţiile generale de accesare ale acestora.

Specialistii CAJ Alba au prezentat varianta consultativă a măsurilor de finanţare din viitorul Program National de Dezvoltare Rurală (beneficiari, mod de finanţare, principii privind stabilirea criteriilor de selecţie).

În cadrul întâlnirii s-au discutat  şi aspecte privind, ecocondiţionalitatea, bunele condiţii agricole şi de mediu, cerinţele legale în materie de gestionare, cerinţele minime de utilizare a îngrăşămintelor şi a produselor de protecţie a plantelor,   valorificarea producţiei prin forme asociative precum  si  modificarile   din noua lege a pajistilor aflata la promulgare . Conform  acestor modificări   durata concesiunii / închirierii de către primării este de  7-10 ani  şi se va face cu  prioritate pentru asociațiile locale iar pentru  a beneficia de subvenția pe suprafață încărcătura, stabilită prin amenajamente pastorale este  de minim 0,3 UVM / ha. Prețul concesiunii/închirierii va fi stabilit în funcție de valoarea pajiştii și costul amenajamentului

Participanţii din ambele localitati au evidenţiat dificultăţile întâmpinate cu valorificarea  producţiei . Ei si-au exprimat  dorinta ca pe viitor  să se infiinteze   piete  locale   si piete  zonale de engros  pentru a-şi putea vinde mai bine  produsele . Pietele orasenesti  existente  sunt  saturate,  nefiind spatiu suficient   pentru  o buna parte dintre  producătorii agricoli.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea