Rămâi conectat

Actualitate

Informare METEO: Instabilitate atmosferică, dar și caniculă și disconfort termic, până vineri. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

meteoAdministrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo de instabilitate atmosferică, caniculă și disconfort termic, valabilă de joi, ora 6:00, până vineri, ora 15:00.

Sunt așteptate furtuni în întreaga țară, în timp ce joi, în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei, precum și în Dobrogea, vremea va fi caniculară iar disconfortul termic va fi accentuat. Vineri, vremea va deveni răcoroasă în toată țara.

Potrivit meteorologilor, joi, 11 august, în vestul, centrul şi nordul teritoriului vremea va fi instabilă şi se va răci. Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Pe spaţii mici cantităţile de apă vor depăşi 30…40 l/mp. Începând din orele serii şi până în după-amiaza zilei de vineri, 12 august, astfel de fenomene se vor manifesta pe arii extinse în regiunile sud-estice şi estice precum şi în zona de munte, cu precădere în Carpaţii Orientali.

În cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei, precum şi în Dobrogea continentală, în după-amiaza zilei de joi, 11 august, vremea va fi caniculară, cu maxime de 35…36 de grade şi izolat, 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Meteorologii precizează că, vineri, 12 august, vremea va deveni răcoroasă în toată țara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea