Rămâi conectat

Ştirea zilei

Infinite Blue – omagiul adus de un cugirean, aflat la mii de km de țară, inegalabilului Constantin Brâncuși

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Infinite Blue – omagiul adus de un cugirean, aflat la mii de km de țară, inegalabilului Constantin Brâncuși

 În luna februarie au fost marcați 142 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși, membru postum al Academiei Române. Emblemă națională și geniu creator, moștenirea lui Brâncuși în lumea artei internaționale nu are egal: Coloana recunoștinței fără sfârșit, Masa tăcerii, Poarta sărutului, Păsărea Măiastră, Muza adormită, Domnișoara Pogany, Pasărea în văzduh, ciclul Ovoidului, busturi.

Admirator declarat al geniului Brâncuși, cugireanul George Pădurean a marcat cea de-a 142-a aniversare a marelui artist cu o creație proprie pe care a denumit-o ”Infinite Blue – Canberra-Australia – 2018”. Australia, da, pentru că acolo a dus cugireanul pasiunea sa pentru Brâncuși, dar și pentru arta sudurii în inox, o artă pe care a deprins-o în anii uceniciei la Uzina Mecanică Cugir.

”Infinite Blue” are 3,2 metri, a fost creată numai din inox sudat și a fost suflată cu o culoare albastră. Deocamdată Infinite Blue este expusă în fața casei creatorului său din Canberra, dar probabil va ”prinde”, ca și alte creații ale lui George, și expozițiile organizate de Ambasada României din Australia.

George Sorin Pădurean s-a născut în 25 noiembrie 1965 în comuna Cioara, satul Tărtaria, Raionul Hunedoara. Primul loc de muncă al lui George a fost la Secţia Sculărie I, Uzina de Jos.

”Constantin Brâncuşi a fost şi rămâne, pe veci, inspiraţia mea personală. Coloana Infinitului este opera lui Brâncuşi care mă provoacă mereu”, transmite George.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea