Ziarul Unirea

Industria îngheţatei lovită de pandemia de coronavirus. Fabrica Alpin 57 Lux din Sebeș: ”Afacerea românească a fost cel mai afectată de COVID-19”

Food Union, un grup din Letonia de producţie şi distribuţie alimentară pe scară globală, care deţine 80% din  acţionariatul producătorului de îngheţată Alpin 57 Lux de la Sebeș, susţine că dintre toate companiile din holding, afacerea românească a fost cel mai afectată de CoVid-19.

Această scădere a vânzărilor a coincis cu începutul sezonului de îngheţată, iar oamenii nu au ieşit din casă atât de mult ca de obicei, din cauza restricţiilor de circulaţie. De altfel, oficialii companiei menţionează că puterea de cumpărare a scăzut ca urmare a blocajului economic, întărit de lipsa de încredere în viitor.

ELIT

„Există încă o mare diferenţă între România şi ţările nordice. În primul rând, în România, canalul de comerţ tradiţional are încă o mare pondere în afacerea noastră, în timp ce ţările nordice sunt dominate de comerţul modern.

Pe lângă locul de unde îşi fac cumpărăturile, există o diferenţă foarte mare în ceea ce priveşte comportamentul de consum al oamenilor. Piaţa îngheţatei din România este dominată de sezonalitate, în timp ce alte ţări sunt mai obişnuite cu consumul casnic“, spune Bastian Konzelmann, deputy CEO al Alpin 57 Lux.

sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419