Rămâi conectat

Ştirea zilei

Incompetenţa nu se tratează cu scuze, ci cu demisia, domnilor pdl-işti!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Guvernele domnului Boc – doar cinci la număr până în prezent – au destabilizat fiecare domeniu în parte din ţara asta, prin politicile sale în derivă, implementate cu sârg de-a lungul ultimilor doi ani şi prin măsurile haotice adoptate fără nicio urmă de discernământ, precarităţi constatate, din păcate, abia în urma rezultatelor analizelor ulterioare!

Această perpetuă incapacitate a premierului Boc de a lua decizii coerente şi de a le direcţiona spre vindecarea punctelor slabe ale economiei româneşti, a reuşit să bulverseze, pe termen neidentificat, întreaga economie şi să blocheze la infinit orice dialog social, fără să aibă măcar un dram de prudenţă să lase întredeschisă, cel puţin, o mică uşiţă de ieşire de urgenţă, atât pentru români, cât şi pentru dumnealui personal…Cum este posibil ca jumătate dintre miniştri ultimului cabinet Boc să voteze săptămâna trecută două legi în Parlament – cea privind micşorarea TVA la alimentele de bază la 5% şi cea privind ridicarea plafonului neimpozitării pensiilor la 2000 lei – împreună cu tot grupul parlamentar pdl-ist, fără excepţie, şi apoi să invoce, cum că ei, nevinovaţii, nu au ştiut ce au votat şi că acele legi nu pot fi nicidecum puse vreodată în aplicare?! Adică 124 de deputaţi sunt atât de euforizaţi că împlinesc, în curând, frageda vârstă de doi ani de guvernare – fructuoasă pentru buzunarele portocalii şi falimentară pentru ceilalţi români – încât meditează la unison în Parlament, probabil la nemurirea sufletului pdl-ist?!

După ce-şi dă singur cu stângul în dreptul, până are nevoie de spitalizare, Guvernul Boc V ne spune senin: „Propunerile legislative ale Parlamentului nu sunt în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară transmisă de Guvern Legislativului. Se aşteaptă terminarea procedurii, pentru a se stabili dacă este nevoie ca Guvernul să intervină sau nu”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Incredibil! Păi, domnilor guvernanţi, de ce nu aţi intervenit în plenul Parlamentului, la dezbaterile acestor legi în comisii, în plen sau măcar în al treisprezecelea ceas, la votul final, dacă nu eraţi de acord cu adoptarea lor? Sau trebuie să înţelegem că dumneavoastră veniţi în Parlament să vă exercitaţi obligaţiile de parlamentari doar pentru a vă recupera orele de relaxare pierdute în hăţişul muncii fără rost de la Palatul Victoria? Parlamentul, ţin să vă reamintesc, domnilor posesori de abonament orange, nu este Centru Spa PDL, iar domnul vicepreşedinte Ioan Oltean, cel care a condus şedinţa din ziua respectivă, nu cred, sub nicio formă, că practică hipnotismul de partid!

Această greşeală, recunoscută prea târziu de masa de manevră parlamentară portocalie, atât de neştiutoare într-ale legilor şi tehnicii legislative, este demnă de un top mondial al prostiei fără margini!

Aşa că, domnule Boc, până când vreţi să vă mai justificaţi incompetenţa, dacă deja aceasta are unanimitate în PDL?

A expirat timpul pe care vi l-au acordat românii ca şansă de afirmare şi nu mai aveţi la dispoziţie nicio încercare de a supune ţara la alte loterii falimentare! Suficient este deja un cuvânt mult prea îngăduitor pentru vocabularul oricărui român ca să vi-l mai adreseze acum, domnule prim-ministru Boc!

Deputat PNL de Alba

Teodor Atanasiu

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Mobilizare exemplară pentru familia de vârstnici din Apuseni: Pot trăi în condiții mai bune, în această perioadă dificilă a vieții lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară pentru familia de vârstnici din Apuseni, care acum pot trăi în condiții mai bune, în această perioadă dificilă a vieții lor. Zeci de voluntari, administrația locală, companii, oameni de afaceri, preoți, asistență socială, spitale și doctori au pus mână de la mână și au adus lumină în viața bătrâneilor.

”Sâmbătă s-a încheiat evenimentul umanitar organizat cu sprijinul CAR – Câmpeni pentru familia Bocioc din Bucium.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această familie a ajuns într-o situație dificilă din cauza vârstei înaintate, imobilității și a problemelor cu care se confruntă fiica lor.

Într-o lume atât de dinamică, uităm adesea că există persoane și familii întregi care nu pot ține pasul cu ritmul vieții moderne. La începutul evenimentului, ne-am simțit copleșiți de munca pe care trebuia să o facem în cele două zile. Cu toate acestea, pe parcurs, dinamica și determinarea doamnei Gombos de la CAR – Câmpeni au mobilizat zeci de voluntari, administrația locală, companii, oameni de afaceri, preoți, asistență socială, spitale și doctori.

Sâmbătă seara, am reușit să finalizăm și să punem la dispoziția familiei o casă transformată: văruită, dezinfectată, mobilată și echipată pentru o viață decentă. Acum, familia Bocioc poate să trăiască în condiții mai bune și să înceapă un nou capitol în această perioadă dificilă a vieții lor.

Vrem să mulțumim din suflet Spitalului Abrud, doctorilor de Familie, Neurologi și Psihiatri, Parohiei Bucium Poieni, Montana SA Câmpeni, Autocompany Montana – Câmpeni, Rivaly – Câmpeni, PSD – Câmpeni, întregii comunități și voluntarilor pentru sprijinul oferit. Ați demonstrat că, împreună, putem face diferența.

Mă înclin în fața fiecăruia dintre voi pentru modestia și omenia de care ați dat dovadă. Să continuăm să fim o comunitate unită și să aducem lumina în viața celor care au nevoie de ajutorul nostru! #SchimbămDestinul #Solidaritate #FamiliaBocioc

Pentru a continua astfel de acțiuni, avem nevoie de sprijin. Orice ajutor contează. Vă mulțumim!”, au transmis pe Facebook reprezentanții Asociației ”Apuseni Spirit”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Lae Cascadorul, concurent la un RENUMIT show de televiziune din România: Va executa o cascadorie împreună cu FIUL SĂU

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Lae Cascadorul, concurent la un RENUMIT show de televiziune din România: Va executa o cascadorie împreună cu FIUL SĂU

Lae Cascadorul pregătește o spectaculoasă apariție în emisiunea de succes „Românii au talent” de la postul de televiziune Pro TV. Cascadorul talentat și fiul său, care este și el concurent, se pregătesc pentru prima lor filmare, ce va avea loc pe 8 octombrie.

Locația aleasă pentru acest moment de excepție este București, Studiourile Kentauros Media din Ștefănești de Jos. Filmarea va avea loc seara, după ora 19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lae Cascadorul face o invitație deschisă tuturor prietenilor și colegilor din lumea cascadorilor, care sunt în apropiere și doresc să asiste la această premieră impresionantă. Este o ocazie unică de a vedea o cascada auto executată de un tată și fiu, promițând un spectacol plin de adrenalină și emoție.

Fanii emisiunii „Românii au talent” și iubitorii de acțiune și cascadorii sunt așteptați cu entuziasm să se alăture evenimentului și să susțină talentul și curajul acestor doi cascadori de excepție.

Lae Cascadorul sau Nicolae Dreghici, pe numele său, s-a născut pe data de 15 iunie 1952 în satul Oarda de Sus, într-o familie de oameni simpli.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Restaurarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli”, a fostei Mănăstiri Cioara, din comuna Săliștea: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Restaurarea Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli”, a fostei Mănăstiri Cioara, din comuna Săliștea: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Săliștea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unor lucrări de restaurare în cadrul proiectului „Restaurare Biserica de lemn „Sf. Arhangheli” a fostei Mănăstiri Cioara”. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.876.403,80 lei, fără TVA.

Obiectivul general al prezentului proiect îl constituie Restaurarea Bisericii de lemn “Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” Săliştea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivele specifice ale prezentului proiect sunt următoarele:

  • salvarea clădirii – aflată într-o stare avansată de degradare – prin consolidarea, conservarea, restaurarea şi reabilitarea volumetrica si funcţională a monumentului de interes naţional;
  • dezvoltarea potenţialului turistic al zonei prin introducerea în circuitul turistic al monumentului.

Pentru realizarea obiectivului propus s-a avut in vedere, adoptarea unor soluţii tehnologice cat mai simple si intervenţii cat mai reduse asupra construcţiei, monument istoric.

Lucrările de intervenţie la biserica vor fi precedate de o expertizare a stării picturii iconostasului si se vor desfasura sub supravegherea pictorului restaurator.

In baza concluziilor din Expertiza tehnica, starea tehnica a construcţiei este proasta si lucrările de consolidare propuse in documentaţia actuala, sunt strict necesare si urgente pentru a evita afectarea iremediabila a rezistentei si stabilitatii acesteia. Expertiza biologica indica deasemenea masurile ce se impun a se lua pentru a remedia degradările ce afecteaza actualmente biserica.

Criteriile determinante de intervenţie – pe lângă cele structurale sunt de ordin istoric si cu precădere arhitectural:

– refacerea fundaţiilor, prin realizarea unor fundaţii continue din beton, refacere socluri din piatra in sistem uscat;
– refacerea orizontalei cununii de talpă ce poartă cununile;
– remedierea ieşirilor din verticală a pereţilor
– refacerea îmbinărilor afectate ca urmare a tasării inegale;
– înlocuirea cununilor cu rezistenţă mecanică compromisă, mai cu seamă în partea de jos a monumentului în relaţia cu cununa de talpă;
– consolidarea prin înlocuire a elementelor degradate ale bolţilor peste naos si altar
– revizuirea componentelor structurii de şarpantă şi a turnului si inlocuirea elementelor degradate;
– înlocuirea integrală a învelitoarei din şindrilă, refacere la patru rânduri;
– tratament antifungic pentru lemn la pardoseala, cununi, şarpantă şi invelitoare;
– revizuirea pardoselii cu păstrarea soluţiei originale si inlocuirea elementelor degradate si crearea canalului perimetral de aerare a tălpilor;
– reparaţii la tencuielile interioare cu mortar de var pe trestie
– repararea tamplariei originale sau refacerea ei după model
– tratament de ignifugare a şarpantei şi a invelitorii la interiorul acesteia;
– iluminat arhitectural interior si exterior;
– instalaţie de paratrăznet care să corespundă normelor în vigoare
– sistematizare verticala, trotuar perimetral si alee de acces din lespezi de piatră pe pat de nisip şi balast de la drumul de acces şi pînă la intrarea în biserică;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare