Rămâi conectat

Ştirea zilei

Incompetenţa nu se tratează cu scuze, ci cu demisia, domnilor pdl-işti!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Guvernele domnului Boc – doar cinci la număr până în prezent – au destabilizat fiecare domeniu în parte din ţara asta, prin politicile sale în derivă, implementate cu sârg de-a lungul ultimilor doi ani şi prin măsurile haotice adoptate fără nicio urmă de discernământ, precarităţi constatate, din păcate, abia în urma rezultatelor analizelor ulterioare!

Această perpetuă incapacitate a premierului Boc de a lua decizii coerente şi de a le direcţiona spre vindecarea punctelor slabe ale economiei româneşti, a reuşit să bulverseze, pe termen neidentificat, întreaga economie şi să blocheze la infinit orice dialog social, fără să aibă măcar un dram de prudenţă să lase întredeschisă, cel puţin, o mică uşiţă de ieşire de urgenţă, atât pentru români, cât şi pentru dumnealui personal…Cum este posibil ca jumătate dintre miniştri ultimului cabinet Boc să voteze săptămâna trecută două legi în Parlament – cea privind micşorarea TVA la alimentele de bază la 5% şi cea privind ridicarea plafonului neimpozitării pensiilor la 2000 lei – împreună cu tot grupul parlamentar pdl-ist, fără excepţie, şi apoi să invoce, cum că ei, nevinovaţii, nu au ştiut ce au votat şi că acele legi nu pot fi nicidecum puse vreodată în aplicare?! Adică 124 de deputaţi sunt atât de euforizaţi că împlinesc, în curând, frageda vârstă de doi ani de guvernare – fructuoasă pentru buzunarele portocalii şi falimentară pentru ceilalţi români – încât meditează la unison în Parlament, probabil la nemurirea sufletului pdl-ist?!

După ce-şi dă singur cu stângul în dreptul, până are nevoie de spitalizare, Guvernul Boc V ne spune senin: „Propunerile legislative ale Parlamentului nu sunt în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară transmisă de Guvern Legislativului. Se aşteaptă terminarea procedurii, pentru a se stabili dacă este nevoie ca Guvernul să intervină sau nu”.

Incredibil! Păi, domnilor guvernanţi, de ce nu aţi intervenit în plenul Parlamentului, la dezbaterile acestor legi în comisii, în plen sau măcar în al treisprezecelea ceas, la votul final, dacă nu eraţi de acord cu adoptarea lor? Sau trebuie să înţelegem că dumneavoastră veniţi în Parlament să vă exercitaţi obligaţiile de parlamentari doar pentru a vă recupera orele de relaxare pierdute în hăţişul muncii fără rost de la Palatul Victoria? Parlamentul, ţin să vă reamintesc, domnilor posesori de abonament orange, nu este Centru Spa PDL, iar domnul vicepreşedinte Ioan Oltean, cel care a condus şedinţa din ziua respectivă, nu cred, sub nicio formă, că practică hipnotismul de partid!

Această greşeală, recunoscută prea târziu de masa de manevră parlamentară portocalie, atât de neştiutoare într-ale legilor şi tehnicii legislative, este demnă de un top mondial al prostiei fără margini!

Aşa că, domnule Boc, până când vreţi să vă mai justificaţi incompetenţa, dacă deja aceasta are unanimitate în PDL?

A expirat timpul pe care vi l-au acordat românii ca şansă de afirmare şi nu mai aveţi la dispoziţie nicio încercare de a supune ţara la alte loterii falimentare! Suficient este deja un cuvânt mult prea îngăduitor pentru vocabularul oricărui român ca să vi-l mai adreseze acum, domnule prim-ministru Boc!

Deputat PNL de Alba

Teodor Atanasiu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea