Închisoare cu suspendare pentru un fost poștaș din Sebeș care și-a însușit bani din gestiunea proprie

Închisoare cu suspendare pentru un fost poștaș din Sebeș care și-a însușit bani din gestiunea proprie

Un fost poștaș din Sebeș în vârstă de 34 de ani s-a ales cu o condamnare penală după ce și-a însușit peste 10.000 de lei din banii aflați în gestiunea sa. Fapta a avut loc în noiembrie 2018, iar acțiunea penală împotriva acestuia pentru infracțiunea de delapidare a fost pusă în mișcare în iulie 2019.

I. Vasile a recunoscut săvârșirea infracțiunii și a încheiat un acord cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș. ”Inculpatul, asistat de avocat ales, a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, a recunoscut comiterea faptei și a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, manifestându-și acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității.

ELIT

Între procuror și inculpat s-a ajuns la următorul acord: în baza art. 91 al. 1 Cp și art. 92 Cp, față de inculpat se va dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani aplicată prin prezentul acord pe un termen de supraveghere de 3 ani”, se precizează în decizia Judecătoriei Sebeș, prin care a fost admis acordul de recunoaștere a vinovăției.

Decizia a fost, însă, contestată la Curtea de Apel, atât de inculpat cât și de către Parchet. Mai mulți angajați sau foști angajați ai Oficiului Poștal Sebeș sunt cercetați într-un alt dosar pentru infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual.

La data de 27 iunie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeș și 7 pe raza a 5 comune arondate municipiului Sebeș.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, mai mulți angajați ai societății care furnizează servicii poștale, nu ar fi înmânat destinatarilor corespondența expediată de către instanțele de judecată și ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi și borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanțelor de judecată.

La percheziții au fost găsite peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari și au fost reținute opt persoane bănuite de comiterea infracţiunilor. Dorin ȚIMONEA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...