Închiderea lotului problemă din Autostrada Orăștie – Sibiu face prima victimă umană
Lotul problemă din autostrada A1, între Cunța și Săliște, a fost închis pentru reparații în urmă cu 17 zile, la doar 9 luni de la inaugurarea sa – cu două zile înaintea turului doi al prezidenţialelor – șoferii fiind redirecționați în această perioadă pe DN 1, rută pe care circulau și înainte de deschiderea autostrăzii.
Din cauza numărului ridicat de accidente grave, porțiunea din DN1 unde acum există autostradă era considerată de mare risc.
Numărul accidentelor grave în această zonă a scăzut semnificativ după darea în folosință a Autostrăzii Orăștie-Sibiu, nemaivorbind de decongestionarea traficului rutier, reducerea timpului de deplasare, nervii șoferilor, poluarea localităților.
Așa cum era de așteptat, statistic vorbind, închiderea tronsonului Săliște-Cunța al autostrăzii Sibiu-Orăștie, respectiv între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455), a făcut prima victimă umană. Un șofer de TIR de circa 40 de ani a decedat azi-noapte, după ce a derapat, a lovit un indicator și s-a oprit brusc în șanț, într-o zonă neagră din punct de vedere al riscului de accidente rutiere, pe DN1, la intrare în Miercurea, dinspre Sibiu.
Vinovat de producerea acidentului este chiar șoferul decedat. Responsabili de modul în care a fost contruit lotul 3 al autostrăzii, închis acum pentru reparații, nu știm nici până azi cine sunt, CNADNR dând vina pe constructor, proiectant etc și vice-versa.
Invariabil, singurul lucru clar la noi este că “mortul e de vină”. Dumnezeu să-l odihnească!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Familia Bîcu din Alba, tată și fiu, prestație impresionantă la „Chefi la cuțite”: „A fost o bucurie să ne spunem povestea, să arătăm că mâncarea locală nu înseamnă doar mămăligă cu brânză”
Familia Bîcu din Alba, tată și fiu, prestație impresionantă la „Chefi la cuțite”: „A fost o bucurie să ne spunem povestea, să arătăm că mâncarea locală nu înseamnă doar mămăligă cu brânză” Familia Bîcu din Alba, tată și fiu, care a dat naștere brandului de produse lactate „De la Ferma”, a avut o prestație impresionantă […]