Începerea noului an școlar în Alba! Cum vor fi încadrate localitățile în scenariile verde, galben și roșu și care sunt cele mai mari temeri pentru copii
Începerea noului an școlar, într-o perioadă atât de nesigură pentru sănătatea copiilor, cel mai de preț dar al unui părinte, este un subiect care ,,roade” orice persoană responsabilă pe dinăuntru. Județul Alba nu a fost nici el ocolit de nenumăratele decizii și reguli care trebuie dicutate de către părinți și autorități, pentru siguranța micilor suflete.
Cornel Sandu, Inspector Școlar General al ISJ Alba, a oferit un set de răspunsuri pentru ziarulunirea.ro, în legătură cu modul în care școala românească se va desfășura începând cu luna viitoare.
,,În ceea ce privește începerea școlii, pe 7 septembrie, DSP va analiza situația epidemiologică din fiecare localitate în parte și o va încadra în una din cele 3 scenarii: verde, galben și roșu.
Verde înseamnă ,,toată lumea la școală” , galben înseamnă ,,jumătate la școală, jumătate online” , iar roșu înseamnă ,,toată lumea online”.
Acum, condițiile specifice ale fiecărei unități le va stabili Consiliul de Administrație al școlii. Adică, chiar dacă localitatea se află într-un scenariu verde și condițiile din clasă nu permit acea distanțare pe care o precizează Ministerul Sănătății și Ministerul Învățământului, Consiliul de Administrație, cu consultarea părinților, va putea hotărî ca și cursurile să se facă după scenariul galben. Dacă în localitatea respectivă sunt puțini copii la școală, să zicem 7 elevi, este evident că vor veni toți la școală.
Hotărârea este avizată de ISJ și DSP și apoi aprobată de Comitetul Județean pentru situații de Urgență. Autoritățile locale trebuie să se preocupe de existența materialelor de dezinfecție, a săpunului, care nu trebuie să lipsească, a măștilor pentru persoane defavorizate. Școala, e indicația noastră, să aibă un fond tampon de măști pentru cei care nu își permin sau cei care le au deteriorate.
Școlile ar trebui să analizeze variante ca în pauze, unde este posibil, la învățământul primar și grădinițe, copii să nu intre în același timp în clase pentru a nu intra în pauze în acealsi timp, iar o altă varianta de separare, e ca în școlile care sunt numai un ciclu, să se vină și dimineață și după-masă. Nu ne temem de ce se întâmplă în clase, ne temem de ce se întâmplă la intrarea în școală, la ieșire și în pauze. Clasele 1-4 deci ar fi bine să vină de dimineață și 5-8 după-amiază, chiar dacă normal, în programul lor, ar fi trebuit să vină toți de dimineață. Pentru a nu exista în același timp mulți oameni la un loc.
Dacă nu se poate asigura distanțarea, recomandarea mea este ca și clasele să fie organizate jumătate acasă, jumătate la școală. Dar, până la urmă, școlile vor hotarî. Cei de acasă vor fi online la lecțiile de la școală”. Acestea au fost recomandările și informațiile cu care Inspectorul Școlar General Cornel Sandu a sperat să clarifice parcursul unui an școlar plin de greutăți.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate!
Dumitru Henegar și-a lansat volumul „Alba – «inima» din inima României” la Muzeul „Principia” din Alba Iulia: O inimă ce bate între cuvinte încrucișate! Joi după-masa, începând cu ora 17.00, a avut loc lansarea volumului „Alba – «inima» din inima României” a jurnalistului rebusistului albaiulian Dumitru Henegar, la Muzeul „Principia” din Alba Iulia. Nu demult, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan