Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Începe Festivalul ”Toamna Cugireană” 2017. Paradă, demonstrații Off- Road, spectacole și concerte cu Antonia, Horia Brenciu și Voltaj. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest weekend, cugirenii sărbătoresc a XX-a ediție a Festivalului „Toamna cugireană”, eveniment organizat, ca de fiecare dată, de către Primăria Orașului Cugir, Consiliul Local și Casa de  Cultură, cu sprijinul mediului economic din localitate.

Fiind o ediție jubiliară, organizatorii au pregătit un program bogat, la care sunt așteptați să participe și invitați din străinătate: Germania, Letonia, Malta, Italia și Polonia. Anul acesta, Festivalul „Toamna Cugireană” găzduiește al treilea eveniment din cadrul proiectului internațional “Small Markets at The Heart of The European Economy”, în care orașul Cugir este partener.

Așadar, evenimentul va fi deschis oficial sâmbătă, 17 septembrie a.c., ora 10.00, cu arborarea drapelelor celor 6 țări și a drapelului Uniunii Europene, în prezența delegațiilor străine, a oficialităților locale și județene. La solemnitatea momentului își vor aduce aportul Fanfara „Augustin Bena” a Județului Alba și Fanfara Casei de Cultură Cugir. Momentul va fi succedat de vizitarea expozițiilor găzduite la parterul Casei de Cultură și de un program dedicat celor mici, intitulat “Toamna boboceilor”.

Nelipsita demonstrație de Off- Road va crește și în acest an adrenalina celor ce iubesc sporturile extreme. Plecare echipajelor va avea loc la ora 10.00, din Poiana cu Goruni din Vinerea, urmând să ajungă pe Cetate la ora 12.00 unde vor avea loc demonstrații până la orele 15.00.

Programul artistic va debuta cu prestaţia tinerilor talentați de la cercurile de Canto și Teatru ale Casei de Cultură Cugir, urmați de dansatorii Clubului de dans sportiv ProDance 2007. Vor performa pe scenă: StarDust, Amurg, Black & White, OPT, Serenity, Grupul Aprentis, Millenium C,  invitați din Malta, Polonia și Italia. Iubitorii de muzică folk vor avea bucuria de a-l vedea și asculta pe MARIUS BAȚU. Surpriza zilei de sâmbătă este trupa VOLTAJ, care în anul 2005  a câștigat premiul pentru „Cea mai bună prestație a unei trupe românești“ la MTV Europe Music .

Aşa cum s-a obişnuit în cei 20 de ani, ziua de duminică pune la loc de cinste tradiţiile, obiceiurile, cântecele şi jocurile populare românești. Tradiţionala paradă a portului popular va pleca la ora 11.00 din faţa fabricii de sus și se va îndrepta spre primărie, cu o scurtă staționare în zona pieței. Călăreţi, fluturând drapelul naţional şi cel european, trăsuri pline cu oameni în portul popular și reprezentanţi ai ansamblurilor din ţară își vor purta cu  mândrie straiele specifice zonei. Este o zi dedicată folclorului, astfel că pe scena festivalului vor urca Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii, Mlădițe Cugirene, ansamblurile folclorice: “Someșul – Napoca”- Cluj-Napoca, “Nunta Zamfirei” – Livezile, Bistrița, “Mlados” – Timișoara,  “Hayakaghak”- Gherla, “Efthimos” – Brașov, “Kokenyes” – Târnăveni, “Doina Aiudului” – Aiud,“Germisara- Geoagiu”“Jidvei România” și “Câmpul Pâinii” – Vinerea.  Nu vor lispsi vocile unor mari artiști cu ar fi  OVIDIU BARTEȘ și  MARIUS CIPRIAN POP, care le-au câștigat inimile cugirenilor și cu alte ocazii.

Programul de muzică populară se va încheia în jur de ora 20.00, când organizatorii îi vor invita pe cugireni la un spectacol de jonglerii cu foc oferit de Crispus, timp în care se vor face pregătirile necesare pentru începerea concertelor de muzică ușoară. ANTONIA și HORIA BRENCIU & BAND sunt artiștii pe care organizatorii i-au invitat la această ediție jubiliară.

Focurile de artificii sunt programate mai repede anul acesta, în jur de ora 21.00, între concertele celor doi mari artiști, pentru ca toată lumea să se poată bucura de moment. Organizatorii au ținut cont de experiența anilor precedenți când la finalul festivalului publicul rămas să asiste era destul de redus.

Trebuie spus că pe perioada festivalului circulația autobuzelor va suferi modificări, din cauza anulării stației din zona Furnica, Astfel, de vineri de la ora 16.00, în zona de desfășurare a evenimentului, autobuzele vor circula pe ruta: str. N. Bălcescu,  Unirii, V. Alecsandri, 21 Decembrie. Precizăm că îmbarcarea pentru cursele exterioare se poate face din stațiile de la Colegiul Național “David Prodan” și STC. Participanții la traficul auto trebuie să țină cont de faptul că traficul va fi închis pe strada Stadionului, str. 21 Decembrie până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri.

Ordinea publică va fi asigurată de Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia Locală, Jandarmeria Alba și Jandarmeria Mobilă Mureș, iar pe perioada desfăşurării evenimentului un echipaj medical și o ambulanţă vor putea intervi la nevoie.

Pentru a se evita unele incidente, organizatorii aduc la cunoștință comercianților și cetățenilor că la ora 23.00 încetează servirea la tarabele din zona festivalului.

Vă prezentăm programul evenimentului:

FESTIVALUL TOAMNA CUGIREANĂ, EDIȚIA a XX – a, 16 – 17 septembrie 2017

 Sâmbătă 16 septembrie

10.00 – Deschiderea oficială a festivalului

Delegații oficiale din Malta, Polonia, Letonia, Italia, Wasserburg

Fanfara AUGUSTIN BENA a Județului Alba

Fanfara Casei de Cultură

12.00 – Toamna Boboceilor – Piațeta Casei de Cultură

Spectacol pe scena festivalului

Ora 14.00  – Cercul de canto, Cercul de teatru, ProDance 2007

Ora 15.00   – StarDust, Amurg, Black & White, OPT, Serenity

Grupul Aprentis, Millenium C

MARIUS BAȚU

Invitați din Malta, Polonia, Italia

VOLTAJ

Dumincă – 17 septembrie

11.00 – Parada Portului Popular

12.00 – 15.00 – demostrații Off-Road – dealul Cetate

Spectacol pe scena festivalului

Ora 13.00  – Taraful Casei de Cultură Cugir și soliștii, Mlădițe Cugirene, Ansamblurile folclorice, “Someșul – Napoca”- Cluj-Napoca, “Nunta Zamfirei” – Livezile, Bistrița, “Mlados” – Timișoara, “Hayakaghak”- Gherla, “Efthimos” – Brașov,  “Kokenyes” – Târnăveni, “Doina Aiudului” – Aiud, “Augustin Bena” – Alba-Iulia, “Câmpul Pâinii” – Vinerea

Recital OVIDIU BARTEȘ

ANSAMBLUL FOLCLORIC “JIDVEI ROMÂNIA”

MARIUS CIPRIAN POP

CRISPUS – jonglerii cu foc – Piațeta Casei de Cultură

ANTONIA

Focuri de Artificii

HORIA BRENCIU ORCHESTRA. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea