ÎNCEPE construcția Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia – Ministrul Culturii A SEMNAT contractul

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a semnat miercuri, 6 iunie 2018, contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei.

Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie a.c., la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018.

ELIT

Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1350 de tone. Prețul contractului este de 10 209 700 lei, TVA inclus.

”La începutul primăverii, Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informație falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câștigat concursul pentru realizarea acestui monument, a fost deblocată astăzi prin semnarea contractului, potrivit căruia, așa cum și-a asumat autorul, la 1 decembrie, la Alba Iulia, ne vom putea bucura de acest monument. Am dovedit, așadar, că dacă avem suficientă determinare, putem găsi soluții pentru orice problemă, chiar și pentru cele <<istorice>>”, a declarat ministrul George Ivașcu.

Ministerul Culturii și Identității Naționale va monitoriza cu atenție etapele de execuție a contractului și va oferi orice sprijin legal necesar, atât autorului, cât și autorităților locale, astfel încât termenul de finalizare a monumentului să fie respectat, pentru ca acesta să poată fi inclus în planul manifestărilor ce vor avea loc la 1 Decembrie în orașul-simbol al Marii Uniri, Alba-Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Marginean Alba 6 iunie 2018 at 16:06

Zici ca parca -i un chici. O lucratura care deservește biserica ortodoxă . Guvernul putea lega autostrăzi sa lant de spitale sau ceva sa foloseasca poporul nu aberații de genul acela.

Marius Filimon 6 iunie 2018 at 17:03

Asta ne mai lipsea !!!
Nu vedeti ce aglomeratie de bolovani si lucruri fara sens ???
Ok, sunt lucrari de arta care merita toata cinstea si admiratia, dar … in Alba Iulia, mai bine s-ar face LOCURI DE PARCARE, ar fi in regula sa se modifice REGULAMENTUL DE URBANISM, sa nu se inghesuie blocurile ca si cucuruzul si in ultimul rand, sa se desfinteze printr-o decizie de instanta, MILITIA COMUNITARA.
Astia fac numa prostii cu ridicatu la masini, sunt niste mediocrii fara scoala.
Se poate verifica !!!!

nu va lasati dusi de nas 7 iunie 2018 at 8:55

cu ce ne ajuta pe noi acest edificiu care papa o groaza de bani. cu banii aia se deschidea spitalul de la ocna mures , se facea o scoala , sau se facea 2 blocuri pt tineret . … asa beneficiaza doar biserica ortodoxa si politicienii

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...