Rămâi conectat

Actualitate

Încep lucrările la „autostrada animalelor”, cel mai mare ecoduct din România: Pod acoperit cu vegetație pentru sălbăticiuni care va traversa A1 și alte obiective

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încep lucrările la „autostrada animalelor”, cel mai mare ecoduct din România: Pod acoperit cu vegetație pentru sălbăticiuni care va traversa A1 și alte obiective

Anul acesta vor începe lucrările la ”autostrada animalelor”, cel mai mare ecoduct din România, adică un pod acoperit cu vegetație pentru animalele sălbatice, care va traversa A1 și alte obiective.

El va fi construit în paralel cu lucrările pe tronsonul 3 Sibiu – Pitești al Autostrăzii A1, la intrarea pe Valea Oltului, pentru ca animalele să poată trece peste DN7, o cale ferată, și peste râul Olt. Ecoductul va avea 300 de metri lungime și 100 de metri lățime.

Ecoductul pentru animale sălbatice va fi construit în zona montană dintre Cornetu și Brezoi, în cadrul lucrărilor la autostrada A1 Sibiu – Pitești secțiunea 3 – însă nu pe autostradă, ci în paralel, pe DN7.

Este primul ecoduct complex care va trece peste trei mari obstacole – DN7, calea ferată și râul Olt.

„Podul” va avea o lungime de peste 300 de metri și o lățime minimă de 100 de metri. Acesta va fi acoperit cu vegetație, astfel încât să fie creat un mediu prietenos pentru animale.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: „Este construit dintr-o structură mixă – metalică și de beton și va permite animalelor mari, mamiferelor mari, urși cerbi…orice animal mare, să treacă pe acolo”.

Lucrările sunt estimate să dureze aproximativ doi ani și jumătate din momentul în care vor începe.

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Suntem în curs de autorizare, cererea pentru autorizația de emitere a autorizării a lucrărilor este depusă la ministerul Transporturilor, luna aceasta se va emite autorizarea de construire și imediat constructorul va purcede la începerea lucrărilor”.

Obligatoriu pentru primirea banilor europeni

Având în vedere că zona este într-o regiune montană cu multe animale, lucrările includ și măsuri de protecție a mediului. Iar toate țările care primesc bani europeni sunt obligate să respecte această legislație.

Ionuț Ciurea, Asociația Pro Infrastructura: „Avem niște autostrăzi care se construiesc în zone montane, în areale super sensibile ale faunei și avem nevoie să respectăm și natura. Dacă vorbim de accesare de fonduri europene, trebuie să respectăm și legislația de mediu”.

Lucrările fac parte din contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, cu o valoare de aproximativ 5,3 miliarde de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2025-2027: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vouchere pentru alimente ”Spijin pentru România” 2025-2027 pentru persoane vulnerabile: De câte ori se încarcă cardurile sociale și ce valoare au Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a discutat despre voucherele pentru alimente în anul 2025 pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor fi acordate şi în acest an, însă va fi schimbată periodicitatea acordării acestora, […]

Citește mai mult

Actualitate

Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Magazine-fantomă 2025: Noua metodă de fraudă pentru cumpărătorii online. Plătești și nu primești Românii sunt printre europenii care cumpără online foarte des, acest lucru fiinde observat atât de antreprenori cât și de escorci. Reclamele agresive de care dăm la orice pas virtual, sunt de cele mai multe ori reclamele magazinelor fantomă. Schemele cele mai frecvente […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea