Incendiul de la Mănăstirea Râmeț: Cum a pornit focul care a distrus magazia de lemne. Un bărbat din Botoșani, cercetat pentru distrugere din culpă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Incendiul de la Mănăstirea Râmeț: Cum a pornit focul care a distrus magazia de lemne. Un bărbat din Botoșani, cercetat pentru distrugere din culpă

Un bărbat din județul Botoșani este cercetat pentru distrugere din culpă după ce ar fi lăsat nesupravegheate resturile vegetale incendiate în apropierea depozitului de lemne al unei mănăstiri. Focul s-a extins la magazia mănăstirii și ar fi provocat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

La data de 22 aprilie 2020, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud l-au identificat pe un bărbat de 58 de ani, din județul Botoșani, voluntar în cadrul unei mănăstiri situată în localitatea Valea Mănăstirii, comuna Râmeț, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de distrugere din culpă, în urma căreia au fost distruse, prin incendiere, mai multe anexe și depozitul de lemne.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Din cercetări a rezultat că, la data de 16 aprilie 2020, în jurul orei 15,00, bărbatul ar fi  curățat livada cu pomi fructiferi și plantația de viță de vie, situată în imediata apropiere a depozitului de lemne al mănăstirii și ar fi dat foc resturilor vegetale și crengile uscate. Focul ar fi fost lăsat nesupravegheat și s-ar fi extins și propagat cu repeziciune, cuprinzând două anexe, în care erau depozitate lemne, provocând pagube care au fost stimate la 200.000 de lei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cercetările sunt continuate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei