Rămâi conectat

Actualitate

Incendiul de la Cernobîl. ANM anunță direcția, în perioada următoare, a norului de fum

Ziarul Unirea

Publicat

în

La aproape 34 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl, atenția a fost din nou puternic ațintită asupra regiunii ucrainiene, după ce un puternic incendiu a izbucnit în urmă cu 12 zile în pădurea de lângă centrala nucleară.

Acesta ar fi putut avea consecințe dezastruoase, dacă flăcările se extindeau până în apropierea centralei dezafectate. Din fericire, după multe zile de lupte cu flăcările, pompierii au reușit să stingă incendiul, anunță oficialii ucrainieni.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare privind deplasarea norului de fum provocat de respectivul incendiu de pe teritoriul vecinilor noștri.

Astfel, având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul ANM privind deplasarea norului de fum, în perioada 15 – 17 aprilie 2020, se estimează că direcția dominantă a vântului va fi dinspre vest – nord-vest către est – sud-est apoi spre nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sudul, apoi către estul Ucrainei și ulterior spre Rusia.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va oferi informații noi.

Șeful sistemului de urgență ucrainean, Mikola Cecetkin, i-a raportat președintelui Volodimir Zelenski că ploaia i-a ajutat pe pompieri să stingă focul, dar a admis că vor mai trebui câteva zile ca să fie stinsă și iarba fumegândă. Cecetkin a spus că s-a evitat ca incendiul să cuprindă depozitele de deșeuri radioactive și alte instalații de la Cernobîl.

Incendiul a avut loc în zona de excludere de la Cernobîl, de aproximativ 2.600 de kilometri. Aceasta a fost stabilită în aprilie 1986 după dezastrul care a făcut subiect serialului HBO de acum un an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Conform unui clasament UE, România ocupă penultima poziție la alocarea cheltuielilor pentru protecție socială

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Conform unui clasament UE, România ocupă penultima poziție la alocarea cheltuielilor pentru protecție socială România se află pe ultimele poziții față de celelalte țări din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce privesc banii alocați pentru cheltuielile cu protecția socială, arată Monitorul Social, proiect al Fundației Friedrich Ebert România. Datele oficiale cele mai recente din 2023 […]

Citește mai mult

Actualitate

În România, raportul dintre angajați și pensionari este de aproape 1/1. CAS-ul a 10 angajați, pentru 8 pensionari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În România, raportul dintre angajați și pensionari este de aproape 1/1. CAS-ul a 10 angajați, pentru 8 pensionari Ministrul Muncii, Florin Manole, trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mic de salariați activi, față de numărul tot mai mare de pensionari. În acest context măsurile de austeritate aplicate de Guvern, fără a avea […]

Citește mai mult

Actualitate

Reciclarea deșeurilor textile obligatorie în România. Unde se reciclează și care sunt amenzile pentru cei care nu respectă legea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Reciclarea deșeurilor textile obligatorie în România. Unde se reciclează și care sunt amenzile pentru cei care nu respectă legea Reciclarea deșeurilor rezultate din materiale textile a devenit obligatorie începând cu anul 2025. Cu toate că există o lege în acest sens, sistemul de reciclare a textilelor nu este încă bine pus la punct. Reciclarea a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea