Rămâi conectat

Curier Județean

Incendiu la Ferma Elit din Vinţu de Jos: 300 de vaci evacuate din calea flăcărilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineaţă la Ferma Zootehnică din Vinţu de Jos, aparţinând SC Elit, ne-a declarat mr. Florin Zecheru, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, aflat la faţa locului. Au luat foc baloţii de paie depozitaţi în adăpostul de animale, flăcările cuprinzând şi spuma poliuretanică din construcţia tavanului metalic de tip „sandvici”.

La locul incendiului s-au deplasat peste 20 de pompieri militari de la Garda de Intervenţie Sebeş, cu două autospeciale şi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia, care acţionează la rândul lor cu două maşini de stingere. Au fost evacuate toate cele 300 de vaci aflate în grajd, nefiind înregistrate animale moarte.

Până la această oră, focarele principale s-au stins, dar intervenţia pompierilor continuă cu unelte de  mână pentru a nu exista pericolul reaprinderii focului. Deocamdată, nu se cunoaşte cu exactitate cauza izbucniii incendiului, a spus mr. Florin Zecheru.

Update

Pompierii militari au reuşit să stingă incendiul în jurul orei 14.30, după circa  5 ore şi jumătate de luptă cu flăcările. În total au ars aproximativ 2000 de baloţi de paie, în total 20 de tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată de pompieri la 100.000 de lei. „Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric la un neon al clădirii”, a declarat mr. Florin Zecheru.

(R.G.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea