Rămâi conectat

Actualitate

Încasările statului se prăbuşesc. Deficit aproape dublu faţă de anul precedent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a informat miercuri că execuția bugetului general consolidat pe primele nouă luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un deficit de 0,81% din PIB, respectiv 6,8 miliarde de lei, față de deficitul de 3,7 miliarde de lei, respectiv 0,49% din PIB, consemnat în perioada similară a anului 2016.

În intervalul ianuarie-august 2017, deficitul s-a situat la 6,5 miliarde lei, adică 0,78% din PIB, comparativ cu 3,1 miliarde lei (0,41% din PIB) deficit înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Încasările din impozite și taxe pe proprietate au scăzut cu 12,1% față de perioada similară din 2016, scăderea fiind determinată, în principal, de eliminarea de la 1 ianuarie 2017 a impozitului pe construcții speciale.

În ceea ce privește încasările din alte impozite și taxe pe bunuri și servicii, acestea au urcat cu 64,8% raportat la perioada similară a anului trecut, creșterea fiind determinată, în principal, de evoluția încasărilor aferente contribuției datorate pentru medicamente, precum și pentru contractele cost-volum/cost-volum-rezultat finanțate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Referitor la veniturile din TVA, acestea au înregistrat o scădere cu 0,3% față de primele nouă luni ale anului 2016, pe fondul reducerii, începând cu 1 ianuarie 2016, a cotei standard de TVA de la 24% la 20%, măsură care s-a reflectat în încasări începând cu luna februarie 2016.

Totodată, din februarie 2017 se reflectă în încasări și efectele reducerii cotei standard de TVA de la 20% la 19%.

Încasările din accize au fost cu 4% mai mici în primele nouă luni ale anului în curs comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, fiind influențate de reducerea nivelului acestora pentru unele produse energetice începând cu 1 ianuarie 2017, scrie Agerpres.

Sursa: radu-tudor.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua infanteriei marine române. Astfel, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucișătorului „Elisabeta”, construit de șantierele din New Castle, care era alcătuit din peste 180 de marinari, avea în compunere 20 de infanteriști marini.

În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea că zona de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim, conform Ziua Constanța.

Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.

În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici. La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.

Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le o recunoștință imensă. Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.

Batalionul 307 Infanterie Marina este o structura importanta a Forțelor Navale Romane, care executa misiuni de descurajare și anihilare a acțiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunara și pe fluviu, de supraveghere și protecție a cailor de comunicații navale, misiuni de transport, participa la operații în sprijinul păcii, misiuni de căutare – salvare pe fluviu și pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenta medicala primara în situații de urgente civile, misiuni de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situații de criza.

Sursa: editiadedimineata.ro
Foto: facebook – Regimentul 307 Infanterie Marină


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare