Rămâi conectat

Actualitate

Încă trei Hotărâri care vin în sprijinul agricultorilor, adoptate de Guvern. Vezi pentru ce s-au alocat bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a adoptat, în ședința de astăzi, trei Hotărâri care vin în sprijinul agricultorilor.

baniPrima dintre acestea se referă la introducerea unei noi perioade de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploatațiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică”. Noua perioadă va fi de 60 de zile, începând de la data intrării în vigoare a actului normativ. Se estimează că acest ajutor că va fi acordat unui număr total de 9.600 de beneficiari.

A doua Hotărâre se referă tot la o schemă de minimis de ajutor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie-august 2014, care se acordă pentru sectorul vegetal. De prevederile acestei Hotărâri urmează să beneficieze un număr de peste 7.500 de producători agricoli, resursele financiare necesare, în sumă de 28,229 milioane lei, fiind asigurate de la bugetul de stat. Ajutoarele de minimis se plătesc întreprinderilor într-o singură tranșă, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Prin cea de-a treia Hotărâre, se completează lista beneficiarilor programelor naționale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor cu instituțiile sau autoritățile publice, după caz, aflate în asociere, în condițiile legii, cu una sau mai multe dintre formele asociative profesionale ale sectorului vitivinicol. Măsura vine ca urmare a modificării unor reglementări ale Uniunii Europene și va avea, printre efecte, punerea în valoare a potențialului de producție, promovarea cu prioritate a soiurilor românești pentru vin, competitive pe plan european, precum și acțiuni de informare asupra schemei denumirilor de origine controlată și a indicațiilor geografice.

Sursa: Guvernul României


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea