Rămâi conectat

Curier Județean

Încă 55 de străzi din Sebeș, Petrești, Lancrăm și Răhău vor beneficia de un iluminat public modern. A fost aprobată documentația de avizare a lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul de modernizare a iluminatului public din Sebeș, străzile Traian și Dorin Pavel – parțial, precum și din localitățile Lancrăm, Răhău, Petrești vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public aferent zonelor respective, beneficiarii direcți ai investiției estimându-se a fi peste 7.000 de cetățeni. Unul din scopurile principale îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului și utilizarea corpurilor de iluminat cu led, care să genereze o eficiență energetică ridicată.

Modernizarea iluminatului public stradal constă în adoptarea de soluții practice și economice care să conducă la consumuri energetice reduse, costuri minime de întreținere și de instalare, realizarea unui climat luminos confortabil, surse și corpuri de iluminat performante și fiabile și sistem de telegestiune. Prin această investiție, se dorește realizarea instalațiilor de iluminat la nivelul standardelor europene.
Străzile care fac obiectul acestei investiții sunt:

Municipiul Sebeș: strada Traian și strada Dorin Pavel-parțial.

Străzile din Petrești: 24 Ianuarie, 8 Martie, 1 Mai, Alunei, Arțarului, Aleea Zorilor, Barajului, Beiwerg, Bradului, Bisericii, Crișan, Cireșului, Câmpului, Digului, Dobrogeanu Gherea, Dumbrava, Decebal, Energiei, Gladiolelor, Grădinilor, Gheorghe Șincai, Industriilor, Liviu Rebreanu, Mihai Viteazu, Mesteacănului, Mihai Eminescu, Molidului, Oituz, Octavian Goga, Paltinului, Progresului, Păcii, Rozelor, Simion Bărnuțiu, Scurtă, Săsească, Șurianu, Unirii, Zorilor, Zăvoi, Valea Sebeșului.

Străzile din Lancrăm: Bisericii, Dealului, Nouă, Scurtă, Ulița de Jos, Ulița de Mijloc, Ulița de Sus, Veche.
Străzile din Răhău: Bisericii, Deasupra, Principală, Școlii.

La propunerea primarului Dorin Nistor, Consiliul Local al Municipiului Sebeș a aprobat Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Modernizarea iluminatului public în municipiul Sebeș: str. Traian, str. Dorin Pavel (parțial) – și în localitățile Lancrăm, Răhău și Petrești”. Bugetul estimat pentru realizarea obiectivului de investiții este de peste 1 milion de lei și va face obiectul unei cereri de finanțare a cheltuielilor prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea