Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

În timp ce românii sărăcesc, salariile primarilor și consilierilor cresc. Dragnea: Înfăptuire a unui act de dreptate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea adoptată în luna februarie de Camera Deputatilor prin care se majorarează salariile primarilor de la 1 iulie 2014, la propunerea vicepremierului PSD Liviu Dragnea, a fost promulgată ieri de președintele Traian Băsescu.

Pentru cei ale caror indemnizatii stabilite pentru luna iunie 2014 sunt mai mari decat cele stabilite in Legea-cadru 284/2010, se mentine in plata cuantumul indemnizatiilor avute. Pentru consilierii locali, respectiv consilierii judeteni, indemnizatiile de sedinta prevazute in Legea nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali, se stabilesc prin aplicare la indemnizatiile corespunzatoare primarilor, primarului general, respectiv presedintilor consiliilor judetene stabilite, conform prevederilor legale in vigoare, pentru luna decembrie 2013.

Ordonanta 103/2013 prevede si majorarea cu pana la 10% a salariilor personalului didactic din invatamantul preuniversitar si universitar cu o vechime in invatamant de pana la 6 ani. Totodata, se reglementeaza acordarea unei burse de rezidentiat in cuantum lunar de 670 de lei pentru medicii si farmacistii rezidenti din unitatile sanitare de stat cu un salariu brut lunar mai mic de 3.000 lei.

„Acest amendament pe care l-am facut prevede o reasezare a salariilor din administratia locala. Cred ca se poate numi infaptuirea unui act de dreptate in ceea ce priveste alesii locali (…) Salariile cresc simtitor la primarii si viceprimarii de comune, o crestere mica la viceprimarii municipiilor de categoria a doua, la presedintii de consilii judetene nu se maresc salariile”, a explicat Dragnea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea