Rămâi conectat

Actualitate

În timp ce mare parte din administraţia publică lucrează de acasa pe salarii neatinse, sectorul privat se închide, sau cei care lucrează vor avea salariile tăiate

Publicat

în

În timp ce mare parte din administraţia publică lucrează de acasa pe salarii neatinse, sectorul privat se închide, sau cei care lucrează vor avea salariile tăiate

În timp ce majoritatea sectorului bugetar lucreză acasă, cu salariile intacte, sectorul privat este, iarăşi, pus la zid prin trimiterea în şomaj tehnic, pe salarii mai mici şi plafonate. Se impune demararea unei reforme profunde în toată administraţia publică pentru a o eficientiza şi pentru a scoate bugetul de sub starea asediu.

Recentele măsuri adoptate de guvern(OUG 29/2020 publicată în Monitorul Oficial nr.230 din data de 21 martie 2020) pentru susţinerea mediului de afaceri, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, au pus, din nou, în evidenţă dispreţul în care guveranţii tratează angajaţii din mediul privat . Prin această ordonaţă guvernanţii dău o lovitură consistentă raţionalităţi şi echilibrului, tratându-şi diferit cetăţenii.

Atât preşedintele Iohannis cât şi premierul au folosit în expozeul argumentativ al actului normativ cuvântul , de altfel nobil, solidaritate.

Electrica Furnizare Discount

Să vedem ce înseamnă solidaritate în acest context complex al crizei.

Prin această ordonanţă se precizează că cei care pleacă în somaj tehnic vor beneficia de 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul brut pe economie. Adică undeva pe la 2400 lei.

Dar ce facem cu cei care aveau salarii de 10.000-20.000 lei. Le sugerăm să mai strangă puţin cureau cum ne învăţa cineva înainte de decembrie 1989.

Ia să vedem ce se întâmplă în mediul bugetar în această perioadă de criză.Nimic.

Mare parte din administraţie lucrează (!?) “homework” pe salarii neatinse, ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Acelaşi buget trebuie să plătească pentru angajatul din mediul privat maxim 2400 lei, iar pentru cel de la stat, fără număr, conform doctrinei mantrice “ Noi dăm “ a celor aflaţi la butoane.

Dar cu solidaritatea cum ramâne ? Este criza , dar hai s-o suporte în acelaşi fel ambele entitaţi: privată şi de stat.

Adică privatul care primeşte maxim 2400 lei trebuie să fie solidar cu directorul de la nu-ştiu-ce instituţie, plantat acolo de “influencerii” lui politici, care la un salariu de 20.000 lei mai are şi spor de calculator(şi Solitair-ul este pe calculator, sic!) de 15 %.

Pai 15% din 20.000 este cam cât primeşte privatul în perioada şomajului tehnic.Halal solidaritate !

Această mărinimie bugetară are loc într-un context total nefavorabil. Bugetul este pe drumul cimitirului, este praf si pulbere, iar cifrele despre deficit sunt dărâmătoare. Are găuri mai multe decât un svaiţer elveţian de calitate, încât nici Dunlop şi Michellin, la un loc, n-ar putea să-l peticească.

Intreaga clasă politică calată, în exclusivitate, numai pe rentă a trolat bugetul de stat, iar economiei i-a distrus imunitatea.

Parcă vorbeaţi, cândva, de un guvern al tuturor românilor !

Vrem egalitate, dar nu pentru căţei, spunea Grigore Alexandrescu…în fabula “Câinele şi căţelul”….Probabil această fabulă i-a inspirat şi pe autorii actului normativ !

Dar mai apare o problemă,pentru că tot suntem la capitolul fabule, furnica(privată) s-a cam săturat să întreţină greierul(bugetar).

Iată că în acestă perioadă deosebit de grea fragilizatul sector privat mai primeşte o lovitură de imagine-“tot mai bine e la stat”. Nici criza nu-l atinge, statul este patronul ideal. Seducatorul sector de stat intră în criză şi mai intărit ca oricând. Premiumizarea pe timp de criza a bugetarilor, prin menţinerea avantajelor, constituie un afront pentru toti angajaţii din mediul privat.

Dacă se vorbeşte de democratizarea virusului-oricine poate să-l ia, atunci să vorbim şi de egalitate în faţa crizei. Nu pentru unul mumă, iar pentru altul ciumă( cam neinspirată zicala pentru aceste vremuri).

Coronavirusul a adus discriminări şi mai mari pe piaţa veniturilor între cele două sectoare de activitate, cel privat fiind plafonat iar cel de stat menţinăndu-şi salba de avantaje. Fiecare cu angajatorul lui, după cum şi la ales, puncta ironic un beneficiar al multor avanataje nemeritate.

Mulţi au crezut că aceast pandemie generatore de criză economică va scrie epitaful dezmăţului bugetar, dar s-au înşelat amarnic.

Administraţia publică cazează acum aproximativ 1,2 milioane de angajaţi, după unele păreri ar fi necesari cam 800.000 de lucrători(da, lucrători).

Criza aceasta este un prilej de porni o retructurare masivă a administraţiei publice astfel încât să rămână “on board” doar cei care-şi fac treaba la nivel de Oscar, iar cei cu atitudine de Divă, aroganţi şi nazuroşi să părăsească corabia.

Când ai un buzunar rupt nu mai bagi bani în el, ci îl coşi.

Ar fi un eveniment de pedigree pentru actuala putere, dacă ar avea curajul să pună piciorul în prag şi să restructureze întreaga administraţie publică. Sprijinul opiniei publice există la niveluri maxime. Lucrătorii din această structură sunt invidiaţi la cele mai înalte cote pentru nivelul înalt al salarizării, în contradicţie cu nivelul scăzut de muncă şi, nu în ultimul rând, cu nivelul redus de şcolarizare, mulţi fiind doar cursanţi ai Şcolilor de Vară.

Motivaţia restructurării, pe langă suprapopularea structurii, constă şi în faptul că livrabilul bugetar este de slabă calitate, atârnând ca un lest de gâtul întregii societăţi.

Este deosebit de riscant pentru Romania să faca surfing pe creasta valului în plină criză coronavirus acompaniată de o administraţie publică hedonistă si necreativă, intrată în sevrajul lui ”more money“, mulţi dintre componentii acesteia fiind sedaţi cu bani publici la nivel de black belt.

Cu o administraţie publică cladită pe principii fanariote, pe clanuri, familii şi pe relaţii amoroase, având ca exponent pe “Mister Solitaire”, nu se poate depăşi criza actuală.

Şi, înainte de a da save, m-am gândit la o propunere de restructurare a administraţiei publice după modelul lui Jack Welch(decedat de curând), fost presedinte la GE. A fundamentat conceptul de “curba vitalităţii” pentru a defini procesul de restructurare din firmă: grupul A, 20% din angajaţi care pun lucrurile în mişcare, fiind indispensabili firmei, grupul B, 70% , esenţiali în ceea ce priveşte bunul mers al lucrurilor, gata oricând să se alăture grupului A, şi grupul C, 10% din angajaţi, neimplicaţi în rezolvarea problemelor, care trebuie să plece. Această “curbă a vitalităţii” aplicată caţiva ani consecutivi va elimina toţi dobrinii, şmecherii şi învârtiţii de duzină din administraţie.

Este momentul ca şi în sectorul de stat să se dea competenţei podiumul de mult pierdut, deteriorat grav de la an la an.

sursa: zf.ro

Publicitate

Actualitate

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei. Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Publicat

în

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei: Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Europarlamentarul român Corina Crețu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, a vorbit în cursul serii de marți, despre ce salariu minim pe economie am putea avea în România, dar și modul în care s-ar putea ajunge la suma de 3.500 de lei. Negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune vor avea loc curând.

Uniunea Europeană a decis să se implice în ceea ce privește salariul minim pe economie în statele membre. Aceștia au luat în considerare varianta ca salariul fiecărui stat să fie calculat în funcție de salariul mediu brut. Dacă se aplică indicatorul de 60% din salariul mediu brut din România, salariul minim ar putea ajunge de 3.500 de lei.

„Studiile arată că sunt 450 milioane de cetăţeni ai Uniuni Europene, din care 25 milioane sunt la limita sărăciei, iar cei mai mulţi sunt în Europa Centrală şi de Est. Sunt oameni care muncesc mai mult de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, deci ar trebui ca din acest salariu să-şi poată asigura traiul de zi cu zi. Tocmai de aceea a fost demarată această dezbatere.

Electrica Furnizare Discount

Până la votul din Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European (din 11 noiembrie, n.r.) au avut loc 45 de runde de negocieri şi s-a ajuns la un indicator acceptat de toate statele membre: salariul minim să fie de cel puţin 60% din salariul mediu brut al fiecărei ţări membre.

În ceea ce priveşte sumele, la ora actuală salariul mediu brut în România este undeva la 5.300 de lei, iar 60% ar însemna circa 3.500 lei, ceea ce ar ajuta foarte mulţi oameni să-şi asigure un trai decent. Se vorbeşte, de fapt, despre un salariu corect, echitabil, care să ajute oamenii să-şi asigure măcar cele necesare (…) Deci, această directivă a salariului minim, deşi va fi o povară pentru statele sărace şi guvernele lor, va accelera reducerea disparităţilor sociale”, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Creţu.

Urmează negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune

Luni, miniștrii cu atribuții în domeniul ocupării forței de muncă și al afacerilor sociale din cadrul UE s-a întâlnit la Bruxelles pentru a discuta propunerea Consiliului European cu privire la salariul minim pe economie. Aceștia au ajuns la un acord asupra mandatului de negociere în ceea ce privește legiferarea salariilor minime adecvate în Uniune. Odată ce acest acord a fost dat, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană pot începe negocierile pentru a obține un text final.

Pe 11 noiembrie, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL) a votat raportul asupra propunerii de Directivă privind salariile minime adecvate, proiectul fiind aprobat în cadrul sesiunii PE din 22-25 noiembrie, de la Strasbourg.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Publicat

în

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament și care a picat în primă cameră. Ciucă spune că ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări.

„Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine. Au fost discuții aseară, în momentul de față este un proiect de lege la Camera Deputaților.

S-a luat decizia să se inițieze un alt proiect, la dorința ministrului Sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Din discuțiile cu domnul Rafila este vorba de introducerea uner elemente de timp care țin de incidență și astfel să fie clară aplicarea lui. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Ciucă.

Citește mai mult

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare