Rămâi conectat

Sănătatea și natură

În scandalul medical de la Alba Iulia, directorul DSP Alba, Horia Timiş, a procedat corect!

Alexandra Mates

Publicat

în

În urma scandalului iscat în urmă cu o săptămână, la Alba Iulia, pe tema legalităţii conferinţei desfăşurate de Fundaţia Dr Rath, intitulată „Cancer, faci chimioterapie sau iei vitamine”, pe lângă măsura  avertismentului aplicat la faţa locului, DSP Alba a trimis o informare la Ministerul Sănătăţii (vezi aici) pentru lămurirea situaţiilor de acest gen.

După analiza informării primite din partea DSP Alba, Ministerul Sănătăţii a transmis, astăzi, către toate direcţiile de sănătate publică judeţene din ţară o adresă prin care le cere ca „în situaţiile similare să ia măsurile legale ce se impun, conform competenţelor”. Iată, în continuare conţinutul adresei:

Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi a municipiului Bucureşti
                                              D-nei/D-lui Director Executiv

Vă transmitem alăturat spre informare situaţia prezentată de DSP Alba, cu rugămintea de a analiza documentele înaintate şi de a aplica în situaţii similare, măsurile legale ce se impun, conform competenţelor. Menţionăm faptul că documentele au fost transmise în format electronic pe adresele de e-mail ale structurilor de control în sănătate publică.

Cu stimă,
                                                Director adjunct
                                                   dr. Simona Pârvu

Aşadar, cu toate că cei de la Fundaţia Dr Rath au fost nemulţumiţi de acţiunea DSP Alba de ceea ce priveşte legalitatea conferinţei desfăşurată la Alba Iulia, precum şi a nemulţumirii celor 51 de participanţi care au semnat o petiţie  de protest, în cele din urmă Ministerul Sănătăţii i-a dat dreptate domnului Horea Timiş, director DSP Alba, care a procedat corect în aplicarea procedurilor legale din domeniul sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

CEAPA – proprietăţi. Cea mai umilă dintre legume are o forţă de vindecare uriaşă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Boli ce pot fi prevenite cu ceapă • Tratamente interne cu ceapă • Tratamente externe cu ceapă • Remedii din ceapă De la o vreme încoace, tot ce punem în farfurie se studiază în laboratoare şi universităţi. Ştiinţa îşi întoarce atenţia spre farmacia naturii, descoperindu-i cu uimire potenţialul, subapreciat până acum. Iar printre motivele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea