Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În „Săptămâna meseriilor” liceenii pot vizita agenţii economici pentru orientarea în carieră

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii claselor a IX-a de la unităţile liceale de învăţământ din judeţ care  şi – au propus să înfiinţeze clase de şcoală profesională din anul şcolar 2012 – 2013 pot participa în aceste zile la activităţile reunite sub genericul „Săptămâna meseriilor”, ne-a informat prof. Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba. Astfel, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, directorul Radu Cîmpean a propus pentru azi, 7 martie, între orele 12.00 – 14.00, vizite la atelierele şcolii şi în laboratoarele de specialitate, unde se vor descrie calificarea aleasă, competenţele şi aptitudinile care vor fi asigurare de către calificarea respectivă. Joi, 8 martie şi vineri, 9 martie, de la ora 13.00, sunt programate vizite la agenţii economici şi întâniri cu oameni de afaceri. Activităţi de informare vor avea loc şi la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”. La Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” Cugir, directoarea Camelia Dumitrean a planificat azi activităţi de informare şi consiliere în programul de reînfiinţare a şcolilor profesionale „Alege-ţi drumul!”, pentru ca vineri, 9 martie, să se desfăşoare vizite la operatorii economici pentru consilierea elevilor cu privire la oportunitatea continuării studiilor în învăţământul profesional. La iniţiativa directoarei Ildiko Szocs, Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud şi-a propus azi, 7 martie, prezentarea bucătăriei de lucru din cadrul şcolii, urmată a doua zi de prezentarea meseriei de ospătar cu participarea clasei cu profil de alimentaţie şi turism, iar vineri, 9 martie, vor avea loc vizite de lucru în locaţiile operatorilor economici în care se vor organiza stagii de pregătire practică. Elevii Grupului Şcolar Industrial Sebeş vor vizita între 7 – 9 martie agenţii economici din oraş, după ce au asistat în prealabil la seminarii de informare privind beneficiile şcolii profesionale.
Conf. univ. dr. Dorel Ursu, directorul Colegiului de Afaceri Alba Iulia, a lansat următorul program zilnic pentru această săptămână: prelucrarea cu elevii din clasa a IX-a şi cu părinţii acestora a Metodologiei de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional şi a calendarului de selecţie şi înscriere a elevilor în clasa a X-a învăţământ profesional pentru anul şcolar 2012 – 2013, afişarea la avizierul şcolii a condiţiilor de înscriere şi admitere, consilierea, între orele 14.00 – 15.00, a elevilor din clasa a IX-a. La Grupul Şcolar Ştefan Manciulea Blaj, azi au loc vizite la locurile de stagiu cu care şcoala a încheiat contracte, în 8 martie se vor desfăşura seminarii, întâlniri cu agenţii economici şi dezbateri, iar vineri, 9 martie, se va organiza o expoziţie de produse de patiserie şi se vor face prezentări de reţete pentru Paşti. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea