În perioada 2009–2014, Primăria Alba Iulia a atras finanţări UE şi guvernamentale în valoare de 150 milioane de euro
În perioada 2009 – 2014, Primăria municipiului Alba Iulia a atras finanţări UE şi guvernamentale în valoare de 150 milioane de euro, a declarat pentru Ziarul Financiar.ro, Nicolae Moldovan, city manager la primăria Alba Iulia.
Pentru finanţarea proiectelor de investiţii pentru următorii ani, adminsitrația locală are nevoie să atragă fonduri europene de încă 90 milioane de euro, însă potenţialul de cofinanţare al primăriei este de 20 milioane de euro, bani care, în opinia administratorului public, ar putea proveni dintr-o nouă emisiune de obligaţiuni listate la bursă.
Avantajul municipiului pentru această formă de autofinanțare este faptul că are un rating de la Moody’s, de Ba1, care poziționează oraşul nostru pe aceeaşi treaptă cu Budapesta.
Un asfel de rating bun ajută autorităţile locale să se finanţeze mai ieftin de pe bursă şi de la bănci pentru a-şi confinanţa investiţiile din fonduri europene. Alba Iulia este prima municipalitate din România care a primit rating de la Moody’s.
Potrivit lui Nicolaie Moldovan, din sumele care se colectează din taxe şi impozite locale, plătite de albaiulieni anual doar 1,2 milioane de euro râmân pentru a fi utlizate în scopul finanțarii unor investiții de interes local.
La peste 500 milioane de euro se ridică valoarea emisiunilor de obligaţiuni municipale pregătite pentru a fi listate la bursa de Bucureşti, cea mai mare fiind cea a Primăriei Bucureştiului, se arată în analiza publicată în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12 decembrie 2014.
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii