Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

În noiembrie, România a fost din nou țara cu cea mai mare inflație anuală din UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a avut, în luna noiembrie noiembrie, cea mai mare rată anuală a inflației dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al prețurilor de consum de 3,2%, la egalitate cu Estonia și Ungaria, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cu toate acestea, în România rata anuală a inflației a scăzut semnificativ de la 4,2% în luna octombrie la 3,2% în luna noiembrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană (UE) a scăzut în luna noiembrie 2018 până la 2%, de la 2,2% în luna octombrie, în timp ce în zona euro inflația a scăzut până la 1,9% de la un nivel de 2,2% înregistrat în luna octombrie. În cazul zonei euro, cel mai semnificativ impact asupra creșterii anuale a prețurilor l-au avut prețurile la energie (0,88 puncte procentuale), urmate de prețurile la servicii (0,57 puncte procentuale) și de cele la alimente și țigări (0,38 puncte procentuale).

În ceea ce privește România, datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflației în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condițiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%.

În acest an, cea mai mare rată anuală a inflației în România a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai ridicat nivel din februarie 2013, când creșterea prețurilor de consum a fost de 5,65%.

Banca Națională a României (BNR) a păstrat la 3,5% prognoza de inflație pentru finalul acestui an și a majorat la 2,9%, de la 2,7%, prognoza pentru anul viitor, a anunțat, recent, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflației.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea