În Munţii Apuseni există un zăcământ valoros – uraniu. Povestea bătăliei pentru acest metal prețios al moților și primele bombe nucleare

Uraniul moților din Apuseni și fabricarea primelor bombe nucleare

S-a făcut mult tam-tam în ultimii ani despre aurul moţilor şi proiectul Roşia Montană, dar s-a trecut şi se trece sub tăcere absolută faptul că în Munţii Apuseni există şi un alt zăcământ mult mai valoros, mai important şi mai strategic decât aurul sau cuprul. Este vorba despre zăcămintele de uraniu, metal extrem de preţios, mai ales în producţia bombelor atomice.

uraniul motilorAcestui subiect delicat, secret şi secretos, i-a dedicat o carte intitulată „Uraniul primelor bombe” domnul ing. Ioan Costea, moţ din spiţa marilor eroi ai neamului, care, ca inginer silvic, a lucrat în pădurile şi păşunile a şase comune (Horea, Albac, Scărişoara, Gârda, Vadu Moţilor şi Beliş), unde, pe lângă profesie, şi-a exercitat şi vocaţia de scormonitor al trecutului, pasionat mai ales de cunoaşterea rezistenţei anticomuniste a moţilor, a partizanilor şi legionarilor, care au luptat în speranţa dezrobirii de comunism.

Tot căutând însă prin munţii moţilor după comuniştii şi eroii rezistenţei, ca şi după informaţii oficiale care să arate că sovieticii au început exploatarea uraniului românesc imediat după 23 august 1944, sau măcar înainte de 1949, când a fost detonată prima bombă sovietică, nu mare i-a fost mirarea să descopere că, de fapt, Hitler a fost primul care a început exploatarea uraniului în Munţii Apuseni. Acest lucru încearcă, şi după părerea noastră reuşeşte să-l demonstreze autorul în cartea sa, o carte grea, valoroasă, deosebită, nici de ştiinţă, nici de istorie, ci una de concluzii, cum o şi consideră. Dar, ca să existe nişte concluzii, sunt absolut necesare şi câteva premise, indicii pe baza cărora să se poată face analize, raţionamente şi deducţii, să se poată trage astfel concluzii certe şi nu doar nişte simple speculaţii. Aşa că domnul ing. Ioan Costea s-a documentat cu atenție, din cel puţin 4 surse, înainte de a formula o concluzie şi de a fi convins că naziştii au exploatat uraniul şi că au obţinut uraniu îmbunătăţit jefuit apoi de americani şi sovietici ca să facă bombele atomice. Este vorba în primul rând de cartea istoricului german Reiner Karlsch, care a publicat în lucrarea sa „Bomba lui Hitler” o mulţime de indicii ce ar putea conduce la concluzia că naziştii au avut la dispoziţie un fel de arme nucleare. Ei au şi experimentat de două ori acele arme, în octombrie 1944 şi în 3 martie 1945, iar în perioada 14 aprilie – 8 mai 1945 au fost ucişi pe Oder aproape 300.000 de soldaţi sovietici, astfel că unii istorici susţin că şi atunci a fost folosită un fel de bombă nucleară.

Există, de asemenea, opinii tot mai documentate care susţin că şi Little Boy, prima bombă americană, ar fi fost o fabricaţie integral germană. Or, dacă naziştii ar fi deţinut arma nucleară, ar fi trebuit să existe şi exploatări naziste pentru uraniu. Şi aceste exploatări au fost tocmai în Munţii Apuseni, mai exact în Biharia, la Ştei-Băiţa. Zăcămintele de uraniu de aici ar fi fost descoperite de către aviatorii germani care, prin 1937-1938, survolând perimetrul munţilor Biharia, Arieşeni, Băiţa, Plai, Ştei, Avram Iancu, au observat o ciudăţenie emanometrică, adică o scădere de presiune şi o developare a filmelor, fapt ce i-a determinat să facă o cercetare geologică a zonei cu aparatură modernă pentru acea vreme (contorul Geiger-Muller) şi au instalat inclusiv 40 de sonde în întreaga zonă, întocmind o hartă amănunţită a perimetrului.

Mulţi dintre localnici, şi mai ales urmaşii acestora, povestesc că au luat parte la asemenea măsurători, de la care s-au obţinut informaţii certe că aparatura şi hărţile erau nemţeşti şi că, odată ajunşi în zona Biharia, toate aparatele s-au ars din cauza concentraţiei mari de uraniu, povesteşte unul din martorii cu care a stat de vorbă autorul cărţii. Ce exploatau nemţii? „Un fel de praf de puşcă care-i mai scump ca aurul, iar o mână de praf de puşcă de Băiţa făcea cât patru mâini de aur”, potrivit relatărilor şi mărturiilor culese de la oamenii locului şi urmaşii acelora care au lucrat acolo. Uraniul care a fost obţinut de la acele prospecţiuni, explorări şi exploatări, a fost ambalat într-un fel de caserole de plumb, de raniţe placate cu plumb pentru a preveni iradierea, care erau transportate la Brad, de unde apoi erau preluate de agenţii SS şi expediate la laboratoarele din Germania. Pentru a înlesni transportul şi a-l face la scară cât de cât industrială, nemţii au construit noi tronsoane ale drumului Avram Iancu – Bulzeşti – Baia de Criş, şi au început şi finalizat o parte a căii ferate Brad – Deva, o adevărată megastructură dotată cu viaducte spectaculoase şi cu tunele cum numai nemţii puteau să facă în acele vremuri. Sunt noi argumente aduse în sprijinul ideii că nemţii au exploatat primii uraniul din Biharia.

Dar nu numai nemţii, ci şi sovieticii au folosit o parte din uraniul obţinut în Munţii Apuseni la fabricarea primei bombe atomice, în august 1949, când a fost detonată oficial. Se cunoaşte că întreprinderea Sovrom, sovieto-română, Rom-Kuartit a început exploatarea uraniului în urma unei înţelegeri sovieto-române din 1951. Autorul cărţii aduce însă mărturii care probează că spionajul şi prospecţiunile sovieticilor au început înainte de 23 august 1944 şi au fost urmate de exploatările propriu-zise în zona Băiţa – Arieşeni, Vidra şi probabil Valea Ierii, şi că cel puţin o parte din uraniul provenit din Munţii Apuseni a fost folosit la fabricarea primei bombe nucleare sovietice. Spaţiul nu ne permite să înşirăm toate argumentele, indiciile şi deducţiile făcute de cutezătorul şi întreprinzătorul nostru inginer şi cercetător al temei abordate, dar este cert că şi Stalin, la fel ca şi Hitler, erau ahtiaţi după uraniu, după cum aflăm de la Pavel Sudoplatov, unul din adjuncţii lui Beria, un fel de Himmler al ruşilor, din cartea sa „Misiuni speciale”. Ruşii, KGB-ul au aflat de fapt de exploatarea uraniului moţesc de la comuniştii evrei care prestau muncă silnică, forţată, brută, sub supravegherea armatei româno-germane la drumul auto Albac – Horea – Mătişeşti – Poiana Horii, drumul auto Avram Iancu – Baia de Criş şi drumul auto Nucet – Băiţa Plai, şi care ar fi pârât la KGB despre exploatarea uraniului.

În cartea sa „Misiuni speciale”, Sudoplatov nu aminteşte nimic despre Băiţa – Plai, ci se referă doar la zăcământul de uraniu de la Bukovo (Bulgaria). Dar faptele relatate se potrivesc, corespund mai mult cu cele petrecute la Băiţa decât la Bukovo, după cum probează Ioan Costea. Cert este că, după ce Germania a pierdut războiul, echipele americane şi sovietice de misiuni speciale, antrenate în tot ceea ce înseamnă uraniu, intitulate ALSOS, au găsit la nazişti cantităţi imense de uraniu care era deja apt pentru utilizare sau pentru care deţineau tehnologie de îmbunătăţire. Aşa se explică de ce atât americanii cât şi sovieticii au putut să producă bombe atomice cu mult înainte de începerea exploatării uraniului, şi aceasta pentru că au luat uraniu ca pradă de război, direct de la nemţi, care au pierdut războiul. Uraniu care a fost utilizat de americani pentru bombele lansate în Japonia, în august 1945, cât şi de ruşi pentru bombele din august – septembrie 1949. Cam aceasta ar fi, pe scurt, concluzia pe care a tras-o autorul cărţii „Uraniul primelor bombe” şi pe care o fundamentează şi argumentează imbatabil. Dar cartea, atunci când a început să fie scrisă, a avut ca subiect principal nu uraniul moţilor, ci cu totul altele au fost intenţiile autorului, care a dorit să dedice rândurile sale rezistenţei anticomuniste din Munţii Apuseni, impresionat fiind de dramele partizanilor de pe Arieş, de omorârea lui Samson Mateş în noaptea de Înviere, ori de acţiunile partizanului Leon Şuşman şi de revoltele anticomuniste de la Beliş din anii 1949-1952, ce au precedat revoluţia de la Budapesta din 1956. Şi pe acest tărâm, autorul ne aduce în prim-plan informaţii, date şi personaje prea puţin sau deloc cunoscute, inclusiv sau mai ales din gulagul comunist şi cum au fost amăgiţi anticomuniştii de americani, pe care i-au aşteptat în zadar şi care abia acum au venit!

Aşteptăm deci cu interes volumul al II-lea al unei cărţi de excepţie, care-i scoate din anonimat pe mulţi dintre moţii patrioţi care s-au sacrificat pentru ţară, inclusiv legionari, despre care nu ştim aproape nimic şi nici nu mai suntem lăsaţi să vorbim de o lege antiromânească votată recent, ca nu cumva naţionalismul românesc să fie resuscitat şi să devină o armă de luptă împotriva colonizării României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

marius 13 martie 2016 at 8:24

Cu tot respectul cuvenit unui autor de carte, cand un silvicultor discuta despre uraniu, rezervele asupra continutului trebuie sa fie pe masura. Asa-i la noi! Fiecare se pricepe la toate, mai ales presa. De parca-i fotbal…Intr-adevar rusii au cam curatat tot ce era important. Mai dparte sunt speculatii.

IANCU REMUS 14 martie 2016 at 10:35

Bancul zilei: RAREŞ Bogdan s-a aotointitulat „patriot român” sintagmă auzită de mine personal absolut întîmplător că altfel nu ascult emisiunile lui antiromâneşti de la REALITATEA TV.Halal patriot care în loc să susţină pe românii noştri la conducerea ţării, a susţinut un neamţ şi un franţuz prin căsătorie. Mă multe lichele au şi bieţii români. Mă patriot român era PONTA prin tot ce afăcut şi ar fi vrut să facă, dar nu degeaba la cazanul cu smoală din iad al românilor nu trebuie paznic, pt căau ei grijă unul de altul. TOT RESPECTUL PT D-L ING COSTEA CARE SE OCUPĂ CU ISTORIA MOŢILOR ŞI SĂ-I DEA D-ZEU SUCCES SĂ DEMAŞTE PE CEI CARE TRANSFORMĂ PE MOŢI ÎN MOCANI.

Costea Ioan 14 martie 2016 at 15:54

Vă asigur că numai pentru că eu „văd pădurea de copaci” – adică văd ceea ce nu văd specialiştii – nu se datorează specializării mele în păduri.

Costea Ioan 14 martie 2016 at 15:59

Faptul că uneori unii ca mine „văd pădurea de copaci” nu se datorează nici specializării mele în păduri şi niciunei specializări.

Costea Ioan 14 martie 2016 at 16:53

Ceea ce susţin eu în carte este de o simplitate imbecilă, aşa că nici nu merită să fiu combătut: NAZIŞTII AU CĂRAT DE PE PLATOURILE BIHARIEI CANTITĂŢI IMENSE DE URANIU. ŞI NUMAI ANALIZÂND INUTILITATEA SAU LIPSA DE SENS A ACESTOR INFRASTRUCTURI IMENSE – PODURILE ŞI TUNELURILE, CARE SUNT ADEVĂRATE MEGASTRUCTURI NAZISTE, – VEŢI AJUNGE LA CONCLUZIA CĂ ELE AU AVUT UN SCOP PE CARE ACUMA NU-L MAI AU. UN SCOP MARE. CARE AR PUTEA FI ACEL SCOP CARE SĂ FI MERITAT ATÂTA INVESTIŢIE CARE ACUMA ESTE ÎN RUINĂ? CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE ACESTOR MEGASTRUCTURI NAZISTE? DE CE NU NE-AM ÎNTREBAT NICIODATĂ?
– Oricine poate verifica aşa ceva: dacă această cale ferată – Brad-Deva – ar fi avut scopul de a scurta traseul Deva – Oradea (cu 60 km) prin evitarea ocolirii prin Arad – aşa cum se suţinea oficial pe vremea lui Antonescu şi aşa cum este preluat acuma din inerţie – atunci cum ar fi putut fi realizat acest deziderat cu o singură linie ferată (că numai una este pe acest tronson, Deva-Brad) în condiţiile în care din Brad spre Hălmagiu-Vârfurile sunt două linii şi în condiţiile în care din Vârfurile spre Vaşcău nu s-a făcut nici cel mai mic efort, în timp ce pe tronsonul Brad – Deva se lucra la intensitate maximă pentru scurtarea distanţei!!!???
– De unde au dus naziştii în Germania acele cantităţi imense de uraniu despre care ruşii recunoasc că le-au căutat în aprilie-mai 1945, răscolind toată Germania?
– Credeţi că nu şi din Băiţa Biharia?! (O, da, ştiu şi de uraniul din Congo-belgian, din Cehia şi din Canada dar nu am şi mărturia – venită pe linia evreilor – referitoare la raniţele plumbuite cu care soldaţii din SS, înşiruiţi, cărau uraniu de pe platorile Bihariei, trecând pe lângă evreii care lucrau intens la „diribau” (o firmă nemţească)! pentru a termina şi drumurile auto care leagă Biharia de Bulzeşti – Baia de Criş),
– Dar americanii? Ei de unde au avut acel uraniu cu care au făcut cele trei bombe dacă la fabricarea lor s-au folosit – după cum se ştie după deschiderea dosarelor „Paperclip” – de uraniul din butoaiele aduse de-un submarin nazist, care s-a predat americanilor cu echipaj şi cu uraniu cu tot, dacă nu şi de uraniul Băiţei din Biharia moţilor? Apoi, eficienta bandă rulantă americană, la care s-a ajuns pentru finalizarea oricărui produs, de ce a avut acea sincopă la a treia bombă dacă nu din lipsa uraniului şi de ce ar fi fost lipsă de uraniu dacă lucrau la bombă … înainte de a avea URANIU!??? Evident că prin astfel de paradoxuri pun în evidenţă minciunile „americane”, pe care americanii le-au evitat până acuma mimând o indisponibilitate suspect de constantă şi de obscură. Că ce să ne spună? Că ne-au minţit? Că cele trei bombe atomice le-au fost date de naziştii îngroziţi sau că le-au furat de la nazişti fără să le ştie nici măcar finaliza?! … de la americani?!!!!
– Există mai multe indicii, care, puse cap la cap, ajung la concluzia că uraniu a fost furat de nazişti iar de la nazişti a fost furat de americani şi ruşi, fără să fie necesar ca, în acţiunea asta de depistare a hoţilor şi a escrocilor, să avem nevoie nici de specialişti în poliţie şi anchete şi nici de specialişti în uraniu. Mă bazez pe simplitatea care se impune judecăţii atunci când lucrurile nedesluşite şi aiuritoare sunt descompuse alveolar, celular, elementar. Dacă reuşesc să fac asta, aşa cum pretind că am reuşit în această carte, pretind oricui să nu încerce să complice lucrurile pentru a-şi apăra educaţia, pentru a apăra valorile mincinoase în care a fost educat încă din şcoala elementară. Ar fi bine să facă eforturi să vadă în Einstein şi în Oppenheimer nişte escroci decât să vadă un escroc sau un oportunist în mine şi decât să mă supună textelor de cunoştiunţe în uraniu. Căci, cât am scris cartea, una din grijile mele a fost să nu îmi dau voie să intru în capcanele specializării în uraniu; nici măcar la nivel elementar! Ci numai de bun simţ. Aşa că, vă rog, criticaţi-mă nu ca pe un scriitor, nu ca pe un specialist, ci ca pe un imbecil care, întâmplător, a dat peste un adevăr indiscutabil. Începeţi deci de la analiza temeiniciei posibilităţii ca naziştii să fi fost primii care au exploatat uraniu de la Băiţa-Biharia (bineînţeles, după austrieci, care, începând din 1912, au folosit uraniul de la Băiţa la vopsirea sticlei, vitraliilor). Faceţi-o cu bun simţ că o faceţi pentru voi, nu pentru mine, … ca să nu vă coloniezez „americanii” de totul totului cum zice moţul, adică, baremi pentru a avea un minim exerciţiu de a le suporta nemerniciile, nu şi pentru a le contracara, că nu aveţi cum. Uraniul de la Băiţa a fost cel mai pur uraniu din lume şi se pare că aşa a rămas: uraniul de la Băiţa este cel mai pur din lume!!!!!! Incredibil de pur!!!!! O succesiune cronologică se impune şi ca o corecţie minimă a unuia din comentariile de mai sus: dacă ruşii au exploatat cantotăţi imense de uraniu după nazişti, înseamnă că naziştii au avut cantităţi „şi mai imense” de uraniu! Logic!

De ce nu s-a scris şi de ce nu s-a vorbit despre uraniul exploatat din Biharia?
– -De frică! Pentru că ne-a fost şi ne este teamă! Şi nouă şi securiştilor. Şi mai ales pentru că securiştilor implicaţi li s-a indus teama că de pun laba devin impotenţi … că de nu era în securişti teama asta se alegea de uraniul rămas în Biharia cam ceea ce s-a ales de resursele României. Ales-bules! Deci, avem uraniu şi nu suntem impotenţi. Fiţi competenţi!

Costea Ioan 14 martie 2016 at 20:36

Domnului director Ciul Gheorghe şi celor interesaţi de conţinutul vol II, le prezint îmbunătăţit cu câte ceva extrasul menţionat şi mai sus:

CINE L-A ASASINAT PE STALIN?
– Bunicul unui premier român!

D-le Prim-ministru:
Vă prezint spionul care a furat cel mai mult uraniu din împrejurimile Roşiei Montane, dându-l „americanilor”; bunicul lui Ponta, Grigore Naum (Grişa) sau Grigulevich Romualdovich Iosif!
– Ce-i de făcut? Ce aveţi de gând să faceţi?
(Varianta XXI – Revizuită și adăugită)
COINCIDENȚE care duc spre URANIUL DE LA ROȘIA MONTANĂ şi care arată că România se află în mâinile urmaşilor celor care au instalat comunismul; urmaşii lor de sânge sunt cei care au făcut revoluţia din ’89. În unele situaţii aceiaşi kominternişti au participat la două evenimente; dacă nu l-au apucat şi pe-al treilea este pentru că au trebuit să se îngrijească de succesiune. Deci, la al doilea sau la al treilea eveniment, din cele menţionate, îl găsim pe fiu, pe nepot, pe o rudă foarte apropiată, de sânge sau pe un ucenic.
– ÎNTRE EI NU EXISTĂ DUŞMĂNIILE CARE CREDEM NOI CĂ AR FI; Băsescu nu este duşmanul lui Ponta, Iliescu nu este duşmanul lui Băsescu. Crimele făcute împreună sau cele făcute de înaintaşii lor de sânge îi ţin uniţi, într-o masă complotistă, parastatală! Crimele şi fărădelegile comise din 1944 până azi i-au unit! La crimele şi la fărădelegile pe care le-au făcut împreună nu-şi vor permite să se certe nici peste zece generaţii.
– ASTEA SUNT STĂRILE ŞI FAPTELE PE CARE NU VOR EI SĂ LE ŞTIM, DE CARE LE ESTE FOARTE TEAMĂ SĂ LE ŞTIM.
– DE CEEA CE ŞTIM … LI SE CAM SE RUPE.
Trebuie să mai ştiţi că ei sunt KOMINTERNIŞTII dar şi că Kominternul s-a folosit de comunism, fără a mai apăra sau promova comunismul, pentru a crea guvernul mondial (asta o puteţi afla şi din definiţia „Cominternului”); ei sunt adepţii lui Soros şi sunt într-un fel sau altul produsul burselor lui Soros sau prieteni apropiaţi ai beneficiarilor burselor Soros. Deci, kominterniştii sunt cei care au „făurit” komunismul, cei care l-au distrus şi cei care acuma „făuresc” kapitalismul globalist, folosindu-se de reţelele bursierilor lui Soros şi de reţelele de schizofrenici introduşi în managementul de vârf al marilor corporaţii.
Victor Ponta este nepotul celui mai mare spion: GRIGULEVICH IOSIF ROMUALDOVICH.
Grigulevich Iosif Romualdovich, evreu.
– Kominternist participant la luptele din Spania (imaginile din stânga),
– Spion sovietic, ambasador al statului Costa Rica în Iugoslavia și la Vatican,
– Organizator al rețelei de kominterniști din SUA (California),
– Atentator la viața lui Troțki și apoi a lui Tito.
Victor Ponta, fiul Corneliei Naum, fiica lui Grigore Naum:
Nu există nici o poză cu GRIGORE NAUM. Eu unul nu am reușit să aflu nici o poză oficială. Și am cam întrebat.
Grigulevich evita să fie pozat.
Am găsit câteva poze, în alb negru în care eu cred că se află Grigore Naum, cu Ceauşescu, Dej şi Bodnăraş. Eu cred că Grigore Naum este cel în civil.
ASEMĂNAREA LUI GRIGULEVICI, din pozele de tinereţe, CU PONTA ESTE IZBITOARE! IZBITOARE ASEMĂNARE! Atât de izbitoare încât parcă între bunic și nepot nu s-au interpus încă cinci pretendenți ca fizionomia lui Ponta să se asemene cu a lor și nu cu a bunicului Grigulevici alias Grigore Naum. Ponta nu! Ponta a preluat de la bunic, adică de la Grigulevici, aproape totul, parcă dinadins ca să-l divulge!
Asemănarea surorii lui Ponta cu mama lui Grigulevich este la fel de surprinzătoare, de mare, de imposibilă altfel ca să nu fie strănepoata mamei lui Grigulevich!
Pârvulescu, Grigore Naum și Grigulovici (cel mai mare spion al tuturor timpurilor)
Stelian Tănase s-a pus rău cu Tismăneanu; în consecință, Tismăneanu îi reproșează lui Tănase că nu a cuprins în lista kominterniștilor și pe generalul de securiatate Grigore Naum, bunicul dinspre mamă al lui Ponta.
În momente de mânie Tismăneanu este în stare să-l deconspire chiar și pe Pacepa! De aia îmi place mie de el!
NAUM GRIGORE. Grisha. Generalul de Securitate Grigore Naum, născut în Bălți, tata Manase Rotsein, mama Rozalia. Grigore a fost un luptător în Spania.
Pensionat în 25.09.1962, Naum Grigore (Grisha) a emigrat prin 1980 în SUA, unde a locuit cu fiica sa Măriuca. Cornelia Naum, mama lui Ponta și profesoara Veronica Nacea de la Facultatea de Medicină și Farmacie sunt fiicele lui Grigore Naum. Vladimir Tismăneanu, cel care are bunul nărav de a deconspira din prostie casa kominternistă, arată că în necrologul din SUA nu scrie că Grigore Naum a fost general ci numai că, după război, a lucrat într-o companie farmaceutică în California. Hopaaaa!!
NAUM EITINGON. Alt drac! Eitingon a fost creierul KGB care a organizat crimele staliniste. A coordonat luptele din Spania unde a activat și Naum Grigore, bunicul lui Ponta. Ca și kgh-ist a locuit în SUA doi ani (1930-1932). A constituit o rețea care l-a omorât pe Troțki, care l-a racolat pe Oppenheimer și prin intermediul căruia a sustras informații despre proiectul bombei atomice. Eitingon s-a folosit de un anume Grigulevich al cărui tată avea o farmacie în Argentina. Prin intermediul lui Grigulevich, Naum Eitingon a deschis în USA o reţea farmaceutică – până în California. Eitingon a fost trimisul lui Stalin la exploatările de uraniu din Bukovo, Bulgaria, considerată la un moment dat principala şi chiar singura resursă de uraniu a sovieticilor.
Nu cumva acel NAUM GRIGORE (Grisha), decedat în California în 1999, este unul și același cu Grigulevici, omul lui Naum Eitingon, expert în depistarea și exploatarea resurselor de uraniu din România?
Naum Grigore a luptat în Spania cu Naum Eitingon, care l-a instalat adjunct al șefului CI-știlor din armata română sovietizată (Direcția V), după care KGB îl va fi trimis în SUA … la farmacii. Sub acoperire. Pentru a-l proteja. De ce? De cine? Ce a făcut Grigore în România atât de rău?
Kominterniștii Naum Grigore, Constantin Pârvulescu, Nicolae Militaru, Ion Ioniță, Radu Nicolae, Anton Bejan și Ștefan Kostyal, mânați din spate de Moscova, au făcut aranjamente ca să îl înlăture pe Ceaușescu (1979). Partea civilă, bună de gură, i-a avut în compoziție pe Ion Iliescu, Silviu Brucan, Virgil Măgureanu ”Astaloș”. Au fost câteva tentative, îndosariate de Securitate sub numele ”Corbii I”, ”Corbii II”.
Informații ceva mai recente spun că Naum Grigore a fost piesa moskovită de importanță majoră la cel puţin una dintre încercările de înlăturare a lui Ceauşescu. Se pare că în 1979. Securitatea lui Ceaușescu i-a depistat suspect de rapid și, în consecință, i-a înlăturat din toate funcțiile. Au urmat șicanările! Militaru a fost umilit prin retrogradarea în fața armatei. Ştefan Kostyal a fost retrogradat la soldat și a făcut pușcărie 20 luni; a stat închis cu Vântu (SOV). Probabil că nenorocirile lui Kostyal l-au determinat pe Grigore Naum să plece spre ”safe havenul ss-ist și kominternist”: SUA, în San Francisco – 94127 – California, la farmacii! Ceea ce a făcut Ponta cu Kostyal poate fi aflat numai în acest context: Ponta, nepotul lui Naum Grigore, deși avea numai 17 ani în 22 Decembrie 1989, îl însoțește pe kominternistul Ștefan Koștial, în tentativa de a-i prinde și a-i lega pe Nicolae și Ilie Ceaușescu; bunicul, Grigore Naum, se răzbuna pe Ceaușescu, de peste ocean, prin nepot! Dacă nepotul a făcut atâtea, în România, pentru bunic, atunci câte-o fi făcut bunicul în SUA pentru nepot?!
Încercarea de a-l înlătura pe Ceaușescu s-a petrecut în preajma defectării lui Pacepa! Ce știe Pacepa de CNSAS nu scoate nici o poză a lui Naum Grigore?! De unde știe Tismăneanu despre Naum Grigore ceea ce nu știe CNSAS? De ce se preface Tismăneanu că Grigore Naum nu ar fi bunicul lui Ponta. Cine-l oprește să destăinuie tot? Se vede că-l mâncă-n taste să ne spună … dar nu o face! Cert este că Pacepa și Naum au ajuns în SUA în perioade foarte apropiate.
Larry Watts este un istoric american, aciuat de securiștii naționaliști.
Larry Watts pomenește de un complot desfășurat în perioada aug-dec 1978. Deci, aproape de anul 1979, an în care Troncotă scrie că a avut loc complotul lui Grigore Naum.
Deși Larry Watts susține în orice împrejurare că Pacepa a fost trimis în SUA de kaghebiști, ca și cârtiță, totuși, nu se apropie cu vorba de Grigore Naum sau de kominterniștii din SUA. De ce oare? Pentru că Larry Watts este, totuși, mult prea mic raportat la puterea kominterniștilor din SUA. Iată împrejurarea care divulgă chiar mai mult decât atât:
Larry Watts ne spune că în acel complot de înlăturare a lui Ceaușescu au fost implicați Leonte Răutu și Ghizella Wass. Deși nu scrie nimic despre Grigore Naum, totuși, această informație este importantă pentru că vine să explice îndepărtarea celor doi din cercul apropiaților lui Nicolae și Elena Ceaușescu dar – ca și în cazul lui Grigore Naum, care după complot a plecat în SUA, – informația explică totodată și adevăratele motive care au dus la plecarea în SUA a fiicei Ghizelei Wass (Leah Zoia) în 1980 și apoi, în 1981 a Elenei Răutu Coller, fiica lui Leonte Răutu.
Dacă mai știm și că Leonte Răutu a fost tot din Bălți, tot farmacist, tot evreu ca și Grigore Naum și dacă mai știm și că Leonte Răutu a fost adjunct al lui Grigore Naum la direcția editurii partidului, – vom diminua și mai mult din coincidențele întâmplătoare: Naum s-a înconjurat de cei mai apropiați prieteni pentru a complota împotriva lui Ceaușescu.
Un complot nu se face singur. Deci, eu zic că am demonstrat că, raportat la documentele care îi sunt accesibile aproape exclusiv, Larry Watts face omisiuni intenționate. În acest caz l-a omis pe Grigore Naum, adică a omis exact mintea care a întors capul lui Leonte Răutu și pe al Ghizelei Wass – dinspre Ceaușescu – spre kominterniștii din USA!
Multe și ciudate au fost comploturile kominterniștilor împotriva lui Ceaușescu. Toate au ca și constantă plecarea în SUA. Deportare? Să tot fi făcut astfel de comploturi pentru astfel de deportări. Dacă n-ai ști puterea kominterniștilor aproape că îți și vine să crezi că cel care își dorea să ajungă în SUA ”o punea” de câte-un complot împotriva lui Ceușescu!
Se jucau de-a comploturile. CE MAI POȚI SPUNE! GRUP ORGANIZAT!!
NULLAND VICTORIA. Bunicii ei au fost evrei – bunicul din BASARABIA, bunica de undeva din PALE – au plecat în SUA în 1907. Buncii ei nu s-au adaptat în America, nu au citit și nici nu au scris în engleză, vorbeau engleza destul de prost. Vorbeau idiș în casă.
Victoria a zis: MĂ FUT ÎN U.E.! Nuland reprezintă SUA, adică țara cu cel mai mare potențial atomic; potențial pe care SUA nu vrea să îl piardă prin ignorarea resurselor de uraniu de la Roșia Montană!
Soțul ei este tot un evreu Kagan (nume dat de khazari regilor lor); prin bunici și el se trage tot din spațiul URSS, din apropierea locului de origine a kominternistului Naum Eitingon.
NICOLSCHI. General de securitate, evreu, adjunctul fioros al lui Pantiușa Bodnarenko. Nicolschi a avut trei mătuși și un unchi, evrei, care au emigrat în SUA în 1905 … ca și bunicii lui Nulland și, probabil, ca și bunicii mamei lui Ponta. Nicolschi a avut schimburi de scrisori cu mătușile sale și cu unchiu său.
Nicolschi a zis: PIȘA-NE-AM PE MORMÂNTUL LOR. apud. Marius Oprea. Nicolschi a colaborat îndeaproape cu Pantiușa Bodnarenko și cu Naum Grigore. Trebuie că au coordonat acțiunile de identificare și exploatare a resurselor de uraniu. Poate că acești kominterniști i-au încurcat pe ruși să înceapă exploatarea uraniului de la Băița începând cu septembrie 1944, când, nu întâmplător, armata roșie a ocupat Băița în înaintarea ei spre Berlin. Poate că ei au fost cei care au întârziat exploatarea uraniului la comanda kominterniștilor din SUA, până în 1952 și, mai apoi, până … cândva după 1989. Ar fi cazul să înceapă …
Cum și de ce a ajuns generalul de securitate NAUM GRIGORE ÎN SUA?
Iată ce scrie Pavel Sudoplatov, un mare KGB-ist, șeful lui Eitingon:
”Am antrenat și am trimis ofițeri să trăiască în străinătate și să strângă informații sau să-și croiască drum drum spre posturi de unde să aibă acces la informații. În alte cazuri, pur și simplu, le-am spus să plece în străinătate, să devină membri de nădejde ai comunităților lor și să aștepte să fie contactați pentru o misiune”.
Nu este exclus ca Naum (niciodată nu a fost Naumovici, cum scriu unii) să fi fost atât de bine cotat de Moscova încât rușii să fi făcut acele aranjamente, de înlăturare a lui Ceaușescu, numai ca să îl ”alunge” din postul confortabil din România … în SUA, unde urmașii capitaliști ai kominterniștilor vor fi avut mai mare nevoie de el decât în România … și, desigur, ca să îl protejeze pentru expunerea la care fusese supus. Dacă Naum Grigore (Grisha) a fost unul și același cu Grigulevici atunci încă avem multe de aflat despre acest kominternist atât de lăudat de nucleul stalinist cel mai dur. Mie unul mi se pare suspectă graba cu care șeful kominterniștilor ucigași, Pavel Sudoplatov, ”a așezat”, în scris, cenușa lui Grigulevici în preajma cenușii lui Eitington, undeva în Rusia.
Deși se știe că Grigulevici evita orice poză, totuși, există poze cu Grigulevici. Nu multe dar există. Nu există însă nici o poză cu Grigore Naum. Am oferit 400 lei celui care va posta pe FB o poză cu Grigore Naum. Nimeni nu are poze cu Grigore Naum.
Căutând după Grigore Naum, Tismăneanu se miră, dar nu degeaba: ”Este interesant că necrologul din ”Buletinul” veteranilor Brigăzii ”Abraham Lincoln” spune doar că, după război, (Grigore Naum, n. m.) a lucrat la o companie farmaceutică”. Vă las să trageți singuri concluziile.
Naum Grigore și Grigulevici au fost kominterniști, au un nume apropiat de Grigore și de Grisha, au luptat în Spania, au operat în SUA, în SUA s-au stabilit în California, în SUA au fost implicați în activități farmaceutice. Să nu fie unul și același!? Parcă pentru a furniza minime indicii, Grigulevici mai avea și numele sugestiv de Romvaldovici.
Tot în SUA a ajuns, prin 1921, și comisarul sovietic Yarrow Bernard; Yarrow a fost racolat de OSS (CIA). După război a fost șef la Europa Liberă, devoalat de Paul Goma. Yarrow a fost omul de încredere al lui Tito. Capitalistul kominternist Yarrow era mai puternic decât Președintele SUA! Având o viziune a Noii Rusii, Yarrow voia Basarabia pentru evrei. Yarrow l-a simpatizat pe Kerensky care, deși hărțuit de Stalin, își manifesta simpatia față de Stalin … din New York.
Evreul farmacist Iagoda Henrik (Ghenrik), șeful viitorului KGB și prietenul Eleanorei Roosevelt … tot în SUA a stat 10 ani. Făcea ăsta niște otrăvuri mai dihai ca babele din moțime: de dureri în șale, de fertilitate, de lepădat, de spus și de nespus! Iagoda, cu preparatele lui farmaceutice, extrase din mătrăgună, a diseminat în SUA cuiburile farmaceutice ale viitorilor ”dizidenți” ai comunismului, cu intermitențe uluitoare, cândva între 1920-1930. Se pare că nici Iagoda și nici Grigulevici nu au avut nevoie de perioadele acelea de adaptare la fusul orar: din Argentina în California, din Moscova în Serbia ca să-l chilărească pe Tito, din România la Vatican sau în Mexico ca să-l lichideze pe Troțchi – au fost curse care l-au consacrat pe Grigulevici. Grigulevici putea face acele curse transoceanice mult mai ușor de pe postul de șef al CI-știlor români … decât de la Moscova! Grigulevici! (Padre)!, trebuie să se fi cunoscut cu Yarrow!
GRUP INFRACȚIONAL! ORGANIZAT!!
SUA este un ”safe haven” atât pentru SS cât și pentru kominterniștii plecați din Basarabia, înainte sau după 1917, majoritatea țariști, ruși albi, menșevici sau de-ai lui Kerensky … niciodată comuniști. … din motive ieftin de intuit! Constatăm că după 1989 komisarii și instructorii de parade și de concepte ”oațe” și de edituri politice și ideologice ne vin din Vest, așa cum ne veneau înainte de 1989 din Rusia!
Roșia Montană este atât de importantă pentru Ponta și pentru zbaterile ”americanilor” din cauza resurselor de uraniu. Nu s-ar bate toți aceștia, așa cum se bat, dacă la Roșia Montană ar fi numai aur; uraniul îi doare pe ”americanii” cu rădăcini în BASARABIA!
Ca să înțelegeți complet citiți ce am scris despre Nuland. Pe FB. Dar puteți înțelege și așa.
Arthur Koestler, un alt kominternist, extraordinar de talentat, a scris că evreii așkenazi provin din Imperiul Khazar iar sefarzii din Spania. Eu, spre deosebire de Koestler, ca și orice moț, care este concomitent un urmaș al khazarului Menumorut – omis cu rea-credință de evreul maghiar Koestler – o să susțin întotdeauna, cu suficiente argumente, că acei khazari au fost sânge evreiesc! Și nu au fost iafiți sau arieni convertiți la mozaism, cum greșit susținea Arthur Koestler. De aceea trebuie să susțin și că după distrugerea Imperiului Khazar, acei khazari s-au dispersat undeva în Rusia sub forma evreilor ruși, din care descind evreii despre care vorbesc mai sus, care au ajuns kominterniști și în SUA. Bazinul khazarilor a avut un centru: Nova Rusia. Însemnele regalității khazarilor (steau lui David și semiluna) s-au prelins în însemnele heraldice ale primilor doi domnitori ai Moldovei! Da! Uitați-vă la steaua dintre coarnele bourului moldav! Și la semilună!! Lor le-a promis Stalin Crimeea ca, mai apoi, să-i disperseze în conducerea țărilor comuniste din vestul Rusiei. Ca administratori deosebit de talentați, așa cum au fost și în perioada de glorie a Imperiului Khazar. ”Printre neamuri”, printre goimi! Cei mai mulți dintre evreii existenți în Rusia anilor 1900, au plecat în SUA. Nu toți au fost kominterniști, nu toți au fost colaboratori ai kominterniștilor; cei mai mulți au fost ca și atât de înduioșătorul TEVI LĂPTARUL și ca și ortacii lui din minunatul sat ucrainean ”ANATEVCA”.
KHAZARII DIN RUSIA AU UMPLUT AMERICA!
Ana Pauker a administrat scurgerea pe Marea Neagră a peste 100.000 evrei khazari spre Israel. Ajunși în larg, evreii au aruncat carnetele de partid în Marea Neagră … făcând-o roșie iar pe ei făcându-se întreprinzători capitaliști, așa cum au ajuns în SUA.
Să vă mai spun și că sub pretextul că pământul nostru este foarte bun, se știe că evreii au dus de la noi vagoane de pământ … care, de fapt, era uraniu și nicidecum ”cel mai bun pământ din lumea asta”. Asta au învățat-o ”americanii” de la SS! De aceea, khazarii nu o să lase pe mâini nepricepute nici uraniul de la Roșia Montană!
Dacă diversiunile de acuma seamănă a revendicări teritoriale nu înseamnă că eu am divulgat intenții ci că am le-găsit evreilor anumite justificări, pe care și voi le vedeți, poate mai bine decât mine, dar vă prefaceți că nu le vedeți pentru că vă este teamă să vorbiți! Voi susțineți ca și Koestler că acești urmași de kominterniști din SUA nu ar avea nici măcar dreptul pe care îl au … prin păstrarea unor resurse de uraniu neexploatate de părinții sau de bunicii lor prin anii 1950. Acum vin după uraniu din acele resurse, să și-l ia! Bâjbîie ei ceva dar sunt pe drumul spre ele. Să îl înhațe.
– S-a exploatat uraniu la Roșia Montană?
– S-a știut că este uraniu la Roșia Montană?
Nu!
– Soroș a știut şi ştie!
Cu această componentă etnică la putere, care nu și-a pierdut obiceiurile levantine, trebuie să înțelegem de ce ni se cere să ne închinăm. Ca la Înalta Poartă! Dacă până în 1989 ne-am închinat la cei din est și dacă acuma ne închinăm la cei din vest nu înseamnă că ne închinăm la componenți etnici diferiți. Este aceeași Mărie. La fel de ”curvă”, doar paturile-s diferite. Și noi cu libidoul mult diminuat.
Noi ce facem atunci când manifestăm pentru oprirea începerii exploatării aurului de la Roșia Montană? Vom ajunge să fim ca ardeleanul care, ”țâind” de p…lă, a ajuns la 70 de ani să nu-i mai ”priască p…zda”! Și vremea uraniului va trece. Să-l folosim! DAR PE FAȚĂ! NU PREFĂCÂNDU-NE CĂ NICI NU ESTE ȘI ȚINÂND DE EL CA ARDELEANUL DE P…LĂ! Că altfel ni-l iau kominterniștii odată cu aurul!
V-am mai spus că ”americanii” nu sunt americani; de aceea scrie Paul Goma că:
(…) tata, deși fost deportat în Siberia, zicea: «Americanii sunt un fel de ruși doar că au mai multe stele pe drapel»).

Costea Ioan 14 martie 2016 at 23:36

Extras din vol II al cărţii mele: URANIUL PRIMELOR BOMBE:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=952392201492726&set=pcb.952395804825699&type=3

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...