În medie, la nivelul județului Alba, la fiecare zece zile o persoană se sinucide.Una dintre principalele cauze de deces la bărbați

În medie, în anul 2014, la nivelul județului Alba, la fiecare zece zile o persoană și-a pus singură capăt zilelor, potrivit datelor prezentate în ultimul raport al Reţelei Naţionale de Medicină Legală.

Situația în ceea ce privește incidența sinuciderilor în rândul populației din Alba s-a îmbunătățit față de anul 2012, când, în medie, aproape săptămânal o persoană își cauza singură moartea.

 

Analizind incidența regională a sinuciderilor raportată la 100.000 locuitori, cu o medie de 11,43, județul Alba se situează sub media natională de 12,33 sinucideri/100.000 locuitori/an. În anul 2012, incidența sinuciderilor în Alba era de 12 sinucideri la suta de mii locuitori.

La nivel național, apropae 7 persoane (medie 6,7) se sinucid în fiecare zi. În lunile iulie și august se înregistrează cea mai mare rată de sinucidere.

 

 

Zonele cu incidență “traditională” mare a sinuciderilor rămân județele Harghita (25,5) și Covasna (23,8 cazuri/100.000 locuitori /an), procentul fiind similar cu cel al populației din Ungaria.

O creștere a incidenței sinuciderilor se observă în județele Ilfov (29), Satu Mare (22,73) Tulcea (22,3 cazuri/100.000 locuitori /an).

În alte zone ale tari incidenta sinuciderilor este mult sub media natională: Arges 6,6; Buzau 7,2 cazuri/100.000 locuitori /an, “, se arată în raport.

 

Cele mai utilizate metode pentru sinucidere rămân prin spinzurare și otrăvire, în peste 80 la sută dintre cazuri.

 

Sinuciderile reprezintă una dintre principalele cauze de deces în rândul bărbaților

Practic, un procent de circa 25 la sută din decesele înregistrate anual în România au drept cauză sinuciderea. În peste 80 la sută din cazuri, este vorba despre bărbați.

O constatare clasică şi valabilă pe toate meridianele o reprezintă preponderenţa sinuciderilor în rândul reprezentanţilor sexului masculin – 81% din cazuri.

Criminaliştii şi medicii legişti au explicat că datele în privinţa modului în care se sinucid românii sunt asemănătoare de la un an la altul. În fiecare an, circa 2.500 de români, echivalentul unei comune medii, dispare prin sinucidere.

sinucideri 1

sinucideri 2

 

sinucideri 3

Bogdan Presecan

sursa grafic: Raport Reţeua Naţionala de Medicină Legală

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Ghita 10 iunie 2015 at 10:26

Sa fie sanatosi, asta la fel, ii o metoda de a murii, in trecut se numnea „Boala Sasului”!

Așa zis-a Burebista 10 iunie 2015 at 10:48

Covasna și Harghita se află pe podium, e bine.
Maramureș unde e cea mai mică rată a sinuciderilor e vecin cu Satu Mare care e cu una dintre cele mai mari rate a sinuciderilor, la fel Ilfov e vecin cu Bucureștiul care stă destul de bine. E întocmit bine studiul sau e făcut de aceeași firmă care a făcut studiul pentru Kronospan referitor la rata mortalității?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...