Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

În luna aprilie, peste 63.000 de copii din Alba au primit alocație de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alocația de stat reglementată de lege a fost acordată de către AJPIS Alba în luna aprilie a anului curent unui număr de 63.632 copii, cu aproape 2% mai puțini față de aceeași perioadă a anului 2013.

Au beneficiat de alocație de stat 5990 de copii cu vârsta de până la 2, respectiv 3 ani, 65.467 de copii peste 3 ani, iar alți 1175 de copii au beneficiat de alocație dublă, care se acordă copiilor încadrați într-un grad de handicap. Suma totală plătită prin AJPIS, în luna aprilie 2014, pentru alocațiile de stat de care beneficiază copiii din județul Alba este de aproape 3.800.000 lei.

De asemenea, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba, au fost acordate alocațiile pentru susținerea familiei, în sumă de peste 300.000 lei, unui număr de aproape 4000 de beneficiari, sumele plătite în luna aprilie a acestui an fiind cu circa 23% mai mari decât cele achitate în aceeași perioadă a anului trecut. În același context, de alocațiile de plasament, care se acordă pentru întreținerea copiilor aflați în plasament familial, au beneficiat 573 persoane, iar de indemnizații de creștere a copilului au beneficiat 3402 persoane.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu 57,14% numărul persoanelor infectate cu HIV/SIDA și care beneficiază de indemnizația acordată de stat.

Această creștere nu este cauzată în mod obligatoriu de apariția unor noi cazuri de persoane infectate cu virusul HIV, chiar dacă în evidențele noastre, de luna trecută, a fost înregistrată încă o persoană care are dreptul la această indemnizație. În prezent, din datele oficiale, în județul Alba, există 22 persoane adulte infectate cu HIV/SIDA, iar faptul că o persoană a decis în ultima lună să solicite indemnizație arată că oamenii sunt mai informați cu privire la posibilitatea de a primi un sprijin financiar lunar din partea statului. Cu toate acestea, în condițiile în care între cele 22 de persoane infectate cu virusul HIV, sunt și mulți tineri, cred că o mai bună comunicare în familie și la școală pe tema unei vieți sexuale protejate este absolut necesară. Totodată, nevoia acestei comunicări este justificată și de numărul tot mai mare de adolescente care devin mame la o vârstă mult prea timpurie”, a declarat Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba.

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, o creștere considerabilă, de 26,39%, a fost înregistrată și în privința sumelor plătite cu titlu de ajutor social. În aprilie 2014, 5721 de persoane au primit ajutor social, cu aproape 500 mai multe față de anul trecut, suma totală plătită de stat pentru acest tip de beneficiu social fiind de peste 1.200.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea