Rămâi conectat

Politică Administrație

În județul Alba, prin POR 2014 – 2020, opt comune vor primi fonduri europene pentru lucrări de cadastru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În județul Alba, prin POR 2014 – 2020, opt comune vor primi fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a imobilelor.

În Monitorul Oficial al României nr. 962/05.12.2017 a fost publicat Ordinul nr. 6962/1743/ 389/1522/2017 privind aprobarea Listei unităților administrativ-teritoriale din mediul rural în care se vor desfășura lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, care vor beneficia de finanțare din fonduri europene structurale și de investiții în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Finanțarea se va face prin Axa prioritară 11 – Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară, Prioritatea de investiții 11.1 – Consolidarea capacității instituționale și o administrație publică eficientă în cadrul POR 2014 – 2020.

Printre primele unități administrativ-teritoriale care vor beneficia de fonduri europene se numără și 8 comune din județul Alba: Ciugud, Lunca Mureșului, Lupșa, Mihalț, Mirăslău, Rădești, Sîntimbru și Unirea. Comuna Lupșa va beneficia de fonduri pentru înregistrarea proprietăților în cadastru și cartea funciară pentru cea mai mare suprafață – 12,14 hectare, ne-a informat primarul Dănuț Bârzan.

Urmează Unirea, cu 9,853 ha, Mirăslău – 6,666 ha, Mihalț – 6,514 ha, Sîntimbru – 4,485 ha, Ciugud – 4,39 ha, Rădești – 3,305 ha și Lunca Mureșului – 3,149 ha. Lucrările vor fi realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, prin oficiile județene, în Alba urmând să fie efectuată de OCPI Alba, a mai spus primarul comunei Lupșa, Dănuț Bârzan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dotare cu echipamente digitale a laboratorului de științe din cadrul liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș. Ce valoare are investiția

Bera Larisa

Publicat

în

Dotare cu echipamente digitale a laboratorului de științe din cadrul liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș. Ce valoare are investiția Administrația orașului Baia de Arieș a scos, recent, licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii școlare a liceului „Dr. Lazăr Chirilă”, prin dotarea de echipamente digitale a laboratorului de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea