Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În județul Alba, peste 1.000 de contestații la BAC

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În județul Alba, aproape o treime din numărul candidaților care au susținut examenul de Bacalaureat în această sesiune au fost nemulțumiți de rezultatul obținut și au depus contestații. Majoritatea sunt dintre cei respinși și cele mai multe solicitări de recorectare a lucrărilor au fost depuse pentru limba şi literatura română şi matematică.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Alba au fost înregistrate 1.053 de contestaţii (389 la română, 258 la matematică T2 și 72 la matematică T1, restul fiind la biologie, geografie, istorie, anatomie, informatică sau fizică).

Potrivit metodologiei, pentru a o notă să fie mărită diferența dintre nota iniţială și nota acordată după recorectare trebuie să fie de cel puțin 0,5 puncte.

Contestaţiile vor fi soluţionate la centrul zonal de evaluare de la Târgu Mureş până în data de 12 iulie urmând ca rezultatele finale să  fie afișate în 13 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea