Rămâi conectat

Economie

În judeţul Alba există 112.951 de exploataţii agricole

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recensământul general agricol început în data de 2 decembrie s-a încheiat şi în judeţul Alba, mai devreme decât termenul limită stabilit pentru finalizarea acestei operaţiuni la nivel naţional, de 31 ianuarie 2011, ne-a declarat Ana Topârcean, directorul Direcţiei Regionale de Statistică Alba.
În această operaţiune au fost implicaţi la nivel judeţean de 747 de recenzori, 125 de recenzori-şefi şi 78 de coordonatori locali, câte unul în fiecare unitate administrativ-teritorială. Ei au recenzat în total 112.951 de exploataţii agricole, iar de mâine, 2 februarie, pot depune documentele la DRS Alba, până la sfârşitul lunii februarie.
Directoarea Ana Topârcean a declarat însă că centralizarea şi procesarea datelor este o activitate de durată, astfel că primele informaţii statistice concrete vor fi făcute publice abia la începutul lunii iunie. Cu ocazia recensământului general agricol, s-a realizat o cercetare statistică având ca obiectiv culegerea datelor referitoare la structura exploataţiilor agricole şi principalele caracteristici ale acestora: formă de conducere, mod de deţinere a terenului, utilizarea terenului, efective de animale, agricultura ecologică, personalul care lucrează în agricultură, dezvoltare rurală.
Toate datele din formularul de recensământ sunt confidenţiale, iar informaţiile vor fi folosite numai în scopuri statistice.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apeluri de selecție proiecte măsura M2/2A, măsura M3/6A, măsura M6/3A

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunilor de cereri de proiecte LEADER  aferentă măsurilor: I.MĂSURA M2/2A  – ,,Soluţii inovative pentru o agricultură/industrie alimentară competitivă în microregiunea Țara Secașelor” Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M2/2A-09/08.02.2024-20.02.2024 Data limită pentru depunerea proiectelor: 5 martie 2024; II.MĂSURA M3/6A  – ,,Dezvoltarea  […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea