Ziarul Unirea

În judeţul Alba există 112.951 de exploataţii agricole

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Recensământul general agricol început în data de 2 decembrie s-a încheiat şi în judeţul Alba, mai devreme decât termenul limită stabilit pentru finalizarea acestei operaţiuni la nivel naţional, de 31 ianuarie 2011, ne-a declarat Ana Topârcean, directorul Direcţiei Regionale de Statistică Alba.
În această operaţiune au fost implicaţi la nivel judeţean de 747 de recenzori, 125 de recenzori-şefi şi 78 de coordonatori locali, câte unul în fiecare unitate administrativ-teritorială. Ei au recenzat în total 112.951 de exploataţii agricole, iar de mâine, 2 februarie, pot depune documentele la DRS Alba, până la sfârşitul lunii februarie.
Directoarea Ana Topârcean a declarat însă că centralizarea şi procesarea datelor este o activitate de durată, astfel că primele informaţii statistice concrete vor fi făcute publice abia la începutul lunii iunie. Cu ocazia recensământului general agricol, s-a realizat o cercetare statistică având ca obiectiv culegerea datelor referitoare la structura exploataţiilor agricole şi principalele caracteristici ale acestora: formă de conducere, mod de deţinere a terenului, utilizarea terenului, efective de animale, agricultura ecologică, personalul care lucrează în agricultură, dezvoltare rurală.
Toate datele din formularul de recensământ sunt confidenţiale, iar informaţiile vor fi folosite numai în scopuri statistice.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419