Rămâi conectat

Actualitate

În județul Alba au crescut cu aproape 50 la sută numărul infracţiunilor silvice. Poliţiştii din mediul rural, la raport

Bogdan Presecan

Publicat

în

Vineri, 11octombrie, poliţiştii de ordine publică din mediul rural au fost prezenţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde au participat la şedinţa de lucru pentru evaluarea rezultatelor obţinute în primele 9 luni ale anului 2013.

Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Alba, “ședinţa s-a desfășurat cu participarea chestorului  principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba şi a domnului comisar şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine publică.

Din analiza rezultatelor obţinute de structurile de poliţie care acţionează în mediul rural în primele 9 luni ale anului 2013 rezultă că din cele 2.903 infracțiuni sesizate, cele mai multe (719) sunt infracțiuni de furt iar 279 sunt infracțiuni de lovire sau alte violențe.

Media zilnică a patrulelor intercomunale de siguranţă publică organizate în mediul rural este de 25 iar ca urmare a activităţilor de patrulare s-a constatat o diminuare a infracționalității stradale şi o creştere a numărului de infracţiunilor constatate în flagrant (342 în 9 luni 2013, cu 111 mai multe decât în perioada similară a anului trecut).

Se constată de asemenea, o creştere cu 44 % a numărul infracţiunilor silvice descoperite în primele 9  luni ale anului 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012 (de la 102 în 2012 la 147 în 2013).

În perioada analizată, polițiștii din mediul rural au aplicat 17.026 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe la OUG 195 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice (11.485) şi la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (3.987). Totodată au confiscat bunuri în valoare totală de 377.163 lei.

În intervenţia sa, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea le-a cerut poliţiştilor din mediul rural să continue activităţile care au condus la obţinerea rezultatelor pozitive din acest an şi să manifeste o atenţie deosebită soluţionării prompte a problemelor cetăţenilor şi identificării autorilor în faptele penale cu autori necunoscuţi „în spatele fiecărei fapte cu autori necunoscuţi stă un cetăţean care aşteaptă să fie identificaţi autorii şi recuperat prejudiciul”.

Domnia sa le-a cerut de asemenea să acorde o atenţie sporită siguranței elevilor în şcoli, combaterii evaziunii fiscale, combaterii delictelor silvice, a celor contra patrimoniului şi creşterii siguranţei traficului rutier. „Este nevoie de o prezenţă activă în teren şi trebuie eficientizată activitatea de patrulare, inclusiv  intercomunală, în special după ora 16.00 şi în intervalele de timp care prezintă risc criminogen ridicat”. Va fi avută în vedere şi eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor comise cu violenţă, cunoașterea stărilor conflictuale, a persoanelor care au casele în locuri izolate şi consilierea acestora pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Bera Larisa

Publicat

în

Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână Începând de astăzi, 1 iulie 2024, angajații din România vor beneficia de o majorare a salariului minim pe economie, conform noilor măsuri adoptate de guvern la începutul lunii iunie. Noul salar minim brut este de 3.700 de lei. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea