În informarea prezentată de fostul director DSVSA, Mircea Miclea, doar 14 cazuri de trichineloză, în realitate peste 40
Subprefectul judeţului Alba, Cornel Murg a spus că fostul director interimar de la DSVSA Alba, Mircea Miclea a fost destituit din funcţie din cauza negestionării corespunzătoare a focarelor de trichineloză, care s-au răspândit în judeţ la sfârşitul anului 2013 şi începutul acestui an. În informarea prezentată de fostul director DSVSA, Mircea Miclea erau doar 14 cazuri de trichineloză, în realitate au fost peste 40.
Cornel Murg a precizat că nu este atribuţia lui de a numi sau destitui directori la instituţiile deconcentrate şi că supărarea celor din PNL nu este justificată, iar activitatea lui Mircea Miclea a fost analizată în Colegiul prefectural.
Într-o informare prezentată în Colegiul prefectural la solicitarea subprefectului Murg se arată că „În cursul lunii decembrie 2013 medicii veterinari oficiali din cadrul Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat un număr de 2505 examene trichineloscopice fiind înregistrate un număr de 14 cazuri de infestare cu Trichinella la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei”. În realitate au fost peste 40 de cazuri.
Amintim faptul că medicul veterinar Mircea Miclea a fost demis în data de 11 februarie din funcţia de director executiv interimar al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, în locul său fiind numit Bîcu Severus Mircea. Acesta este director interimar, înlocuind-ul pe Vasile Bereş, suspendat pe durata judecării dosarului în care a fost învinuit, de către DNA Alba, de corupţie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Județul Alba, campion la cadastrarea proprietăților: Care sunt comunele din județ cadastrate integral
Județul Alba, campion la cadastrarea proprietăților: Care sunt comunele din județ cadastrate integral Județul Alba are 13 UAT-uri cadastrate integral, dintre care 7 au beneficiat de fonduri europene, prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat până la finalul anului 2024 prin […]