Rămâi conectat

Ştirea zilei

În informarea prezentată de fostul director DSVSA, Mircea Miclea, doar 14 cazuri de trichineloză, în realitate peste 40

Dragoş Suciu

Publicat

în

Subprefectul judeţului Alba, Cornel Murg a spus că fostul director interimar de la DSVSA Alba, Mircea Miclea a fost destituit din funcţie din cauza negestionării corespunzătoare a focarelor de trichineloză, care s-au răspândit în judeţ la sfârşitul anului 2013 şi începutul acestui an. În informarea prezentată de fostul director DSVSA, Mircea Miclea erau doar 14 cazuri de trichineloză, în realitate au fost peste 40.

Cornel Murg a precizat că nu este atribuţia lui de a numi sau destitui directori la instituţiile deconcentrate şi că supărarea celor din PNL nu este justificată, iar activitatea lui Mircea Miclea a fost analizată în Colegiul prefectural.

Într-o informare prezentată în Colegiul prefectural la solicitarea subprefectului Murg se arată că „În cursul lunii decembrie 2013 medicii veterinari oficiali din cadrul Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat un număr de 2505 examene trichineloscopice fiind înregistrate un număr de 14 cazuri de infestare cu Trichinella la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei”. În realitate au fost peste 40 de cazuri.

Amintim faptul că medicul veterinar Mircea Miclea a fost demis în data de 11 februarie din funcţia de director executiv interimar al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, în locul său fiind numit Bîcu Severus Mircea. Acesta este director interimar, înlocuind-ul pe Vasile Bereş, suspendat pe durata judecării dosarului în care a fost învinuit, de către DNA Alba, de corupţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge din grupele 0 pozitiv și 0 negativ: Un pacient diagnosticat cu leucemie acută și stare generală gravă are nevoie de ajutor

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge din grupele 0 pozitiv și 0 negativ: Un pacient diagnosticat cu leucemie acută și stare generală gravă are nevoie de ajutor Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat luni, 22 iulie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele 0 pozitiv și 0 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea