Rămâi conectat

Economie

În ianuarie, Statul va împrumuta ÎNCĂ 3,26 miliarde lei de la bănci pentru a finanța deficitul bugetului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru luna ianuarie 2019, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de la băncile comerciale de 3,26 miliarde de lei, din care 2,9 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 360 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna noiembrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 1,02 miliarde de lei.

Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitaţie, în data de 17 ianuarie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 500 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile.

Cele şase licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,4 miliarde de lei, vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De noaptea minții: Crescătorii mici de vaci, oi, capre sunt obligați să-și facă Cod Digital de Exploatație

Unirea Ziarul

Publicat

în

De noaptea minții: Crescătorii mici de vaci, oi, capre sunt obligați să-și facă Cod Digital de Exploatație. Industria laptelui, în pericol de blocare Industria românească de lapte n-a prea stat pe roze nici până acum, însă riscă să se blocheze de-a binelea în curând, din cauza unor măsuri luate fără prea multă chibzuință sau aplicate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea