În Cugir, a fost reluată activitatea de ecarisaj
Noul serviciu de ecarisaj înfiinţat în localitatea Cugir şi-a început activitatea de aproximativ două săptămâni cu intense acţiuni de strângere a patrupedelor fără stăpâni de pe raza localităţii. Aproximativ 30 de câini comunitari au fost ridicaţi de pe domeniul public şi duşi la adăpostul din strada Serelor, de la intrare în oraş. Aici, animalele beneficiază de adăpost, hrană, îngrijiri medicale, fiind în primul rând sterilizate şi vaccinate.
Administratorul acestui serviciu, Marius Jibotean ne-a declarat că de acum înainte acţiunea S.P.E. Cugir va fi una constantă şi susţinută. “Este nevoie de timp şi multă implicare pentru că numărul câinilor comunitari să poată fi stabilizat şi apoi să fie redus pe cale naturală. Sperăm ca oamenii să înţeleagă că această problemă nu se poate rezolva, decât dacă există susţinerea populaţiei. Mă refer în primul rând la proprietari care trebuie să îşi ţină animalele în propria gospodărie şi la cetăţenii care hrăneasc patrupedele pe domeniul public şi care ar trebui să înţeleagă că această atitudine nu ajută pe nimeni”.
Potrivit administratorului S.P.E. Cugir în cele trei săptămâni de activitate cele mai mari probleme le-au creat anumiţi cetăţeni care au agresat verbal şi au împiedicat echipa de ecarisaj să colecteze câinii fără stăpâni de pe domeniul public: “Am avut parte de o atitudine deloc prietenoasă din partea unor iubitori de animale care dau de mâncare câinilor vagabonzi şi îi obişnuiesc astfel să se adăpostească lângă blocuri. Acestor persoane şi nu doar lor, ci tuturor celor care iubesc câinii, dorim să le spunem că au posibilitatea de a se implica în mod concret în soartă animalelor, prin adopţii. Câinii care ajung în adăpostul nostru sunt sterilizaţi şi vaccinaţi, gata pentru a fi adoptaţi de către doritori. Pentru a uşura procedurile am creat şi un site www.ecarisaj-cugir.ro şi am pus la dispoziţie un număr de telefon (0756 421 453) pe care putem fii contactaţii atât pentru informaţii, solicitări de ecarisaj, cât şi pentru adopţii. Vreau să precizez că suntem o echipă care iubim animalele, iar acţiunea de strângere a câinilor comunitari se face fără acte de cruzime, cu ajutorul dispozitivelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, a declarat Marius Jibotean
Potrivit reprezentantului administrației locale, activitatea Serviciului Public de Ecarisaj Cugir va fi secondată de acţiunile Poliţiei Locale care îi va amenda pe proprietarii de animale care îşi lasă patrupedele libere, precum şi pe cei care îi hrănesc pe domeniul public. Amenzile se dau în baza Regulamentului de gospodărire comunală şi sunt cuprinse între 100 şi 300 lei în cazul persoanelor fizice şi între 300 şi 500 în cazul celor juridice.
Reamintim că Primăria Oraşului Cugir a concesionat serviciul de gestionare a animalelor fără stăpâni încă din luna decembrie a anului trecut, însă firma câştigătoare nu şi-a putut începe activitatea datorită suspendării HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG Nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpâni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Doi adolescenți din Blaj, REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc
Doi adolescenți din Blaj, REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc Doi adolescenți din Blaj au fost REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc. Vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. Citește și: Bărbat de 45 de ani, REȚINUT […]