Rămâi conectat

Actualitate

În comuna Pianu continuă modernizarea edilitară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Rodul muncii de ani de zile în scrierea de proiecte şi câştigarea de finanţări nerambursabile nu a întârziat totuşi să apară în comuna Pianu. Chiar dacă după desemnarea drept câştigătoare a proiectelor pe măsurile finanţate prin FEADR, respectiv Măsurile 322, 125 şi 313 a trecut o perioadă destul de mare de timp (aproape un an şi jumătate) pentru derularea procedurilor de achiziţii publice, astăzi în comună se lucrează pe toate fronturile.
Astfel, în localitatea Pianu de Jos au început lucrările de introducere a apei curente, a reţelei de canalizare şi de amenajare a staţiei de epurare în locul numit Topili. De asemenea, au început lucrările de asfaltare a străzilor. Acţiunea va continua până ce fiecare gospodărie va avea posibilitatea de a se racorda la aceste utilităţi. Tot în Pianu de Jos a început, cu finanţare prin Măsura 313, construcţia unui „Centru de informare şi orientare turistică” de unde cei interesaţi pot primi informaţii vis-a-vis de obiectivele de interes de pe raza comunelor Pianu, Şugag şi Săliştea. Construcţia este aşezată în grădina „Grădiniţei” din Pianu de Jos, unde vor fi amenajate de asemenea un parc şi o parcare la frontul străzii Horia. După ce Căminul cultural a fost dotat cu mobilier nou (finanţare tot prin Măsura 322), Primăria a început lucrările de izolaţie termică şi înlocuirea uşilor şi geamurilor, urmând să fie amenajată şi instalaţia de încălzire. La Pianu de Jos urmează ca în câteve zile să fie inaugurat şi sistemul de „nocturnă” amenajat la terenul de fotbal. La Şcoala cu clasele I-IV din Pianu de Jos este aproape finalizată lucrarea de amenajare a curţii şi a gardului împrejmuitor. La Şcoala Generală cu clasele V-VIII se apropie de sfârşit de asemenea lucrările de amenajări exterioare şi a gardului împrejmuitor şi a curţii.
A avut loc selecţia de oferte pentru desemnarea câştigătorului pentru lucrarea „Captare, aducţiune, înmagazinare a apei pentru localităţile Strungari şi Pianu de Sus”. Practic se va amenaja un dren în locul numit Valea Recii, de unde apa va curge gravitaţional spre cele două localităţi .
În Pianu de Sus au început lucrările de asfaltare a străzilor, urmând ca toate să fie incluse în acest program. La Căminul cultural din localitate sunt înlocuite acum geamurile şi uşile, se lucrează la interior şi la curtea acestuia. Sunt amenajate, de asemenea, şanţurile, scurgerile, podeţele cât şi punţile pietonale.
Pe Valea Hotarului şi pe drumul forestier Măcui, se efectuează lucrări de modernizare a acestora, pe Măsura 125. Totodată, prin aceeaşi finanţare se asfaltează drumul forestier „Valea Leii” din Strungari spre Mănăstirea Afteia.
În localitatea Strungari este deja publicată pe site-ul ANPMAP-ului lucrarea de asfaltare din centru până la „Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul”. Se află de asemenea în construcţie, în curtea şcolii, un Centru de zi (cantină nouă, săli multifuncţionale), finanţat tot prin Măsura 322.
În Purcăreţi se lucrează la repararea drumului Recea, a drumului comunal de la Biserică până la Ghebani, iar în scurt timp se va finaliza şi reţeaua de distribuţie de apă.
Pentru localitatea Plaiuri sunt prevăzute a fi începute lucrările de reparaţie a drumului comunal începând cu săptămâna viitoare.
Pe lângă acestea sunt şi alte lucrări începute sau care urmează a fi demarate, toate acestea ducând la modernizarea pe zi ce trece a comunei noastre precum şi la creşterea confortului locuitorilor.

Marin Ioan PETRUSE, primarul comunei PIANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis marți după-masa o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 16.55-24.00. Citește și: 23 iulie | COD GALBEN de furtună în județul Alba: Vijelii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea