Rămâi conectat

Actualitate

În atentatul eşuat asupra lui Obama a fost folosită o armă fabricată la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul acuzat în Statele Unite pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega – Hernandez, avea în maşină o armă semiautomată românească, fabricată de Cugir SA şi echipată cu lunetă cu vizare telescopică, precum şi nouă cartuşe folosite. Potrivit New York Times, în ediţia electronică, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este „Anticristul” şi că „trebuie ucis”. El era convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui şi devenise tot mai agitat înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută.

 După cum se ştie, puşca semiautomată este exportată de Fabrica de Arme din Cugir ca armă de vânătoare pentru piaţa civilă din SUA. O astfel de armă a fost folosită de traficanţii de droguri din Mexic, într-un atac soldat cu asasinarea unui agent federal al SUA, în 15 februarie 2011.

Fabrica de Arme Cugir are contracte legale de export cu Compania CENTURY ARMS din America din 1997. Anual, în luna ianuarie, reprezentanţii firmei din Cugir sunt invitaţi la Las Vegas, la cel mai mare târg internaţional de armament. După cum ne-au declarat reprezentanţii Fabricii de Arme Cugir, societatea exportă legal arme de vânătoare folosite pe piaţa civilă, iar exporturile sunt verificate strict de o agenţie specializată din Statele Unite. Faptul că aceste arme sunt modificate şi folosite în alte activităţi decât cele civile nu mai reprezintă o răspundere a firmei de armament din Cugir, au afirmat managerii societăţii cugirene. (A.D.T., C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea