În atentatul eşuat asupra lui Obama a fost folosită o armă fabricată la Cugir

Bărbatul acuzat în Statele Unite pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega – Hernandez, avea în maşină o armă semiautomată românească, fabricată de Cugir SA şi echipată cu lunetă cu vizare telescopică, precum şi nouă cartuşe folosite. Potrivit New York Times, în ediţia electronică, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este „Anticristul” şi că „trebuie ucis”. El era convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui şi devenise tot mai agitat înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută.

 După cum se ştie, puşca semiautomată este exportată de Fabrica de Arme din Cugir ca armă de vânătoare pentru piaţa civilă din SUA. O astfel de armă a fost folosită de traficanţii de droguri din Mexic, într-un atac soldat cu asasinarea unui agent federal al SUA, în 15 februarie 2011.

ELIT

Fabrica de Arme Cugir are contracte legale de export cu Compania CENTURY ARMS din America din 1997. Anual, în luna ianuarie, reprezentanţii firmei din Cugir sunt invitaţi la Las Vegas, la cel mai mare târg internaţional de armament. După cum ne-au declarat reprezentanţii Fabricii de Arme Cugir, societatea exportă legal arme de vânătoare folosite pe piaţa civilă, iar exporturile sunt verificate strict de o agenţie specializată din Statele Unite. Faptul că aceste arme sunt modificate şi folosite în alte activităţi decât cele civile nu mai reprezintă o răspundere a firmei de armament din Cugir, au afirmat managerii societăţii cugirene. (A.D.T., C.P.)

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Gogu 18 noiembrie 2011 at 22:20

Citeste inainte sa vorbesti. Un dobitoc a tras intr-un geam blindat.
Explica-mi geniule ce se intampla daca era cel mI bun tragator de elita….

Calin 19 noiembrie 2011 at 15:35

cugir c
Incearca sa fii logic in exprimare. Si incearca sa citesti textul inainte de a-ti exprima opinia. Nu degeaba am aparut in studii cu un nivel de intelegere al unui text de catre elev roman undeva la egalitate Trinidadul, Iranul, Indonezia, Quatarul sau Africa de Sud. Dar la a face pe desteptii nimeni nu ne intrece.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...