În apărarea necuvântătoarelor din munții Apuseni – proiect anti-braconaj cu bani de la Comisia Europeană
Oameni generoși cu sprijinul unor instituții sar în apărarea necuvântătoarelor ce nu se pot apăra de apetitul braconierilor de a ucide fără sens.
Proiectul LIFE Connect Carpathians, finanţat de Comisia Europeană şi implementat de Fauna&Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand, vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesaţi, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanţă comunitară. În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea convieţuirii între comunităţile locale şi speciile sălbatice şi prevenirea şi combaterea braconajului.
Zona de desfăşurare a proiectului este reprezentată de Coridorul Munţii Apuseni – Carpaţii Meridionali şi se întinde pe o distanţă de peste 150 de kilometri între Munţii Apuseni, la nord, şi Munţii Retezat – Ţarcu, la sud, şi reprezintă un peisaj unic, bogat din punct de vedere cultural care păstrează, încă, o mare parte din biodiversitatea pentru care România este recunoscută la nivel mondial.
Proiectul LIFE Connect Carpathians promovează o abordare activă în managementul peisajului, prin implicarea factorilor interesaţi, inclusiv a comunităţilor locale, în activităţi menite să contribuie la menţinerea şi consolidarea bogăţiei naturale şi culturale a regiunii.
Obiectivele principale ale proiectului sunt: asigurarea conectivităţii funcţionale, reducerea conflictului om – animale sălbatice şi creşterea gradului de toleranţă cu privire la carnivorele mari, promovarea conservării integrate pe termen lung, creşterea gradului de conştientizare şi de susţinere a factorilor interesaţi locali cu privire la conservarea speciilor ţintă.
Munţii Apuseni cuprinde regiuni etno-culturale precum Țara Moților și Ţara Zarandului, zone din judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Arad şi Cluj.
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]